Recent comments

Friss Hírek

A Milan és a Juventus kizárást érdemelne

A Zenit Szentpétervár sportigazgatója, Maxim Mitrofanov szerint a Milan és a Juventus valószínűleg tisztességtelenül jártak el, mikor le akarták igazolni az oroszok középpályását, Axel Witselt. 

 
Mint ismeretes, a milánói klub kölcsön kívánta venni a játékost, de a Zenit ezt elutasította. Emellett a torinóiak is érdeklődtek a belga iránt.

"Minden játékosnak megvan az ára." – nyilatkozta Mitrofanov a Championatnak. "Ha valaki le akarja igazolni Witselt, tudnia kell, hogy a szerződésében szereplő kivásárlási ár 100 millió €. Nem hiszem, hogy bármelyik jelentkező hajlandó lett volna ennyit fizetni.

Az átigazolási időszak utolsó napján beszéltem Witsellel és az ügynökével. Mondtam nekik, hogy két opció van. Vagy meghosszabbítjuk a szerződését, vagy – ha a játékos tényleg el akar igazolni – találnak egy klubot, aki kifizeti a kivásárlási árat. Ha az ajánlat számunkra nem megfelelő, a szerződése még 2017-ig él.


Ő azonban biztosított róla, hogy a szerződése lejártáig marad, ő is megérti, hogy vannak dolgok a futball világában, amiket nem lehet megtenni. Főleg ha egy klub az utolsó napon kezd el érdeklődni, konkrét ajánlat nélkül. A Milan például csak az utolsó két napban keresett minket.

A reakciónk annyi volt, hogy: 'Tudjátok milyen nap van? Elkéstetek.' Nem tudom, talán a játékos ügynökével próbáltak először tárgyalni." – elmélkedett hangosan a sportigazgató azon, hogy vajon miért jelentkeztek be a klubok ilyen későn Witselért.

"Az UEFA hatásköre megvizsgálni, hogy történt-e átigazolásokkal kapcsolatos szabályszegés. Az is lehet, hogy a Milan és a Juventus megérdemelné, hogy pár évre kizárják az átigazolási piacról. Ha kiderül, hogy egy klub tárgyalásba kezdett a játékossal az engedélyünk nélkül, akkor azonnal kapcsolatba lépünk az UEFÁ-val." – zárta nyilatkozatát némileg meghökkentő és fenyegető módon Mitrofanov.

forrás: juventuz.blog.hu