Recent comments

Friss Hírek

Hibátlan védelem várja a Juvét

Ma este Manchesterben rendezik a Bajnokok Ligája D csoportjának csúcsmérkőzését az Etihad stadionban, ahol a Manchester City fogadja  a tavalyi BL-döntős Juventus együttesét. 


Hogy milyen nehéz dolga lesz az olasz bajnoki címvédőnek, azt az is mutatja, hogy az angolok védelme 566 perce nem kapott gólt a Premiere League-ben! Ezt a stabilitást kellene megtörnie a bianconerinek, kérdés az, elég lesz-e az egyelőre formán kívüli támadószekció a City ellen? 

Hiszen a Juventus erősen beragadt a rajtnál, három forduló alatt csak egy (!) pontot gyűjtött a Serie A-ban…

A góltalanság mellett az is nagyon félelmetes, hogy a kezdő kapus, az angol válogatott Joe Hart-nak eddig összesen mindössze nyolc (!) alkalommal kellett közbeavatkoznia öt bajnoki meccs alatt. Eddig minden meccsén mezőnyfölényben futballozott a manchesteri gárda, amelyben a kiváló védelem mellett a középpályások is remekül szűrik meg a támadásokat.

Demichelis után is van élet
Mivel az előző idényben rengeteg kritika és támadás érte a City védekezését Manulel Pellegrini irányítása alatt, így a mesternek el kellett gondolkodnia, hogy mit változtasson a hátsó alakzatban. Ezért meglépte azt, hogy a személyes kedvencét, az argentin válogatott Demichelist a háttérbe szorította mások rovására. Ez nagy változtatás volt tavalyhoz képest, de egyáltalán nem meglepő lépésként lett értékelve, hiszen a dél-amerikai középső védő az utóbbi években rengeteg kapitális hibát követett el, főleg a BL-ben, a csoportkörökben és a kiesésé szakaszban is egyaránt (már ha eljutott oda a csapat…). Most viszont a padra szorult a lassúnak titulált középhátvéd a csapatban. A jelenleg kirobbanthatatlan Mangala tavaly még nem nagyon találta a helyét, de mostanra biztos helyet vívott ki magának. A Sagna, Mangala, Kompany, Kolarov négyes remekül összeállt az idei szezonra, főleg a belga csapatkapitány szedte össze magát. Kompany Demichelishez hasonlóan rengeteg kapitális hibát követett el a tavalyi szezonban, de mára már ismét régi önmagát idézi a játékos. Ráadásul ebbe  a csapatrészbe érkezett a spanyol bajnokság egyik legjobb védője, Nicolás Otamendi is a Valenciától, akinek nem lesz könnyű bekerülni a kezdőcsapatba, ha továbbra is így teljesít a gárda…

Hiányozni fog a legjobb támadó

Az viszont kisebb megnyugvásra adhat okot a Juventus szempontjából, hogy kisebb térdsérülés miatt hiányozni fog a csapat gólzsákja, Sergio Agüero. A 27 éves argentin biztosan kihagyja a találkozót, nem is nevezték a mérkőzésre. A játékos bombaformában játszott tavaly az angol bajnokságban, mert bár egy hónapot hiányzott sérülés miatt, ennek ellenére is a Premier League gólkirálya lett!

A mérkőzés legnagyobb kérdése az, hogy a City tudja-e tartani az európai kupaporondon ezt a rá jellemző stabilitást, vagy az előző évekhez hasonlóan gyengébb arcát mutatja majd a BL-ben… Ötször szerepeltek eddig a sorozatban, ebből két alkalommal a csoportkört sem élte túl a gárda. Ha továbbmentek, akkor általában a Barcelona állta az útját a csapatnak, kétszer is búcsúztak a katalánok ellenében.

De ne szaladjunk így előre, mert az első lépés mindig a legfontosabb a sorozatban, és reményeink szerint a Juventus sem kirándulni érkezik majd meg ma este Manchesterbe, és mégiscsak a tavalyi BL-döntősről van szó… Ma pedig meglátjuk, tényleg erős lábakon áll-e az angol védelem…?

20:45-kor tehát megkezdi szereplését a zebramezes együttes a Bajnokok Ligájában.

tv:  M4 

forrás: azzurri.co.hu