Recent comments

Friss Hírek

Megtanultuk a Barca játékát

Rudi Garcia a meccs után elárulta, miként közelítettek a Barcelonához és hogy miért jelent hihetetlen intelligenciát a Romának Daniele De Rossi játéka.

 
"Döntetlent játszani a Barcelonával hatalmas eredmény, ami nagyban hozzájárul a csapat magabiztosságához. Taktikailag okosan játszottunk, tudtuk, hogy a Barcelona ellen sokat kell dolgozni és sztoikus nyugalommal kell védekezni."- kezdte a meccs után a francia szakember.

"A labdabirtoklást illetően jobbak is lehettünk volna, valamint a kontráink is lehettek volna veszélyesebbek, de elégedett vagyok, hiszen a srácok remekül játszottak és megcsinálták azt, amire készültünk."

A Romának ezzel sikerült jó rajtot vennie a BL-ben, pedig előzőleg sokan féltek attól, hogy hasonló vereség lesz a vége, mint a Bayern ellen.

"A csapat sokat fejlődött és ahogy mondtam, a tavalyi BL sorozatban szerzett tapasztalat nagyon fontos volt. Ráadásul olyan játékosok csatlakoztak hozzánk, mint Edin Dzeko és Mohamed Salah, akik már ismerték a BL légkörét."

"Nyilvánvaló, hogy az egész csapat jó volt, mert a Barcelonát úgy nem lehet feltartóztatni, hogy mind az összes 14 játékos, a cserékkel együtt ne játsszon jól."

"Az egyenlítő gólunk Florenzitől olyan hihetetlen találat volt, amit még nagyon sokszor fognak ismételni."

"Úgy akartam mind a 11 játékosomat használni, hogy ugyanazokkal a játékosokkal legyek képes hozzáállást, vagy akár teljes szisztémát váltani. De Rossi hozzáállása a posztjához egészen különös, mert nem csak egyszerűen a védelem előtt foglalt helyet, hanem folyamatos nyomás alatt tartotta a Sergio Busquets-Andres Iniesta kettőst és mindazokat, akik az útjába kerültek."

"Tudtuk, hogy Messi és Neymar nagyon sokat mozog a szélek között, ezért Daniele feladata volt az, hogy szembenézzen velük és megakadályozza, hogy befussanak üres területekre. Hatalmas intelligenciáról tett tanúbizonyságot ezen az estén és neki is köszönhető, hogy a csapat kiegyensúlyozott maradt."

"Iago Falque nagyon jó játékos, ő is jót tett a csapat kiegyesúlyozottságának. Nagyon jó a kapcsolata Lucas Digne-vel. Dzeko képességeit ismerjük, nagyon jól meg tudja tartani a labdát és komoly veszélyt jelent a kapura. A támadó hármasnak komoly szerepe volt a döntetlenben és Juan Manuel Iturbe játéka is nagyon tetszett, amikor beállt csereként." 


forrás: asroma.hu