Recent comments

Friss Hírek

Meghatározó mérkőzés vár ránk

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri igyekszik eloszlatni az eufóriát, amely a Manchester City ellen győzelem nyomán éledt, s úgy véli, a Genoa elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz a csapat életében.


"A Manchester City elleni győzelem nagyon fontos eredmény volt a Bajnokok Ligájában, mert idegenbeli győzelemmel kezdeni a csoport esélyese ellen lökést ad mindenkinek." - nyilatkozta Allegri a bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"A Serie A egy másik történet, hiszen egyetlen pontunk van három forduló után, s rosszul kezdtünk az eredmények, ha nem is a teljesítmény szempontjából. Realisztikusnak kell lennünk, rá kell néznünk a tabellára, s meg kell szereznünk az első győzelmünket egy olyan nehéz ellenfél ellen, mint a Genoa. Ez egy olyan mérkőzés lesz, amely a bajnokság egészét tekintve meghatározó lesz.

Általában három ilyen pillanat van egy szezonban, s mi már a negyedik fordulóban eljutottunk ide, mivel kétségkívül fontos keresztútnál állunk. A Serie A nem dőlt el, mivel még rengeteg mérkőzés van hátra. Nyolc pontra vagyunk a csúcstól, így jelen pillanatban az Inter és a Roma a Scudetto esélyesei. Lépésről lépésre haladunk majd, s megpróbálunk felkapaszkodni a táblázaton, kapott gólok nélkül. 

Martín Cáceres sajnos nem áll rendelkezésre, mert két az uruguayi válogatottal lejátszott meccs és a Chievo elleni bajnoki után könnyed izomproblémái adódtak. Ahogyan a keddi mérkőzés előtt is elmondtam, a legfontosabb, hogy kizárólag a munkára összpontosítsunk, maradjunk csendben, s gyűjtsük a pontokat.

A hétfői teljes depresszióból kedden totális eufóriára váltottunk. Ez jó dolog a médiának, de számunkra nem az. A csapatnak folyamatos fejlődésre van szüksége, mivel tíz új játékosunk van, akik közül sokan fiatalok, s nincsenek hozzászokva, hogy hétről hétre ilyen fontos mérkőzéseket játszanak. 

A lelkesedés jó dolog, de azonnal el kell felejtenünk a Manchester City-t és mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, hiszen még további ötven áll előttünk. Meg kell találnunk a kellő egyensúlyt, hogy ne lebegjünk a lelkesedésből a depresszióba, majd a depresszióból a lelkesedésbe. Játszhatunk ugyanúgy, ahogyan kedden tettük, de változtathatunk is.


A Manchester City ellen négy támadójátékosunk volt, vagy akár négy és fél, ha figyelembe vesszük, hogy Hernanes hátravontabb szerepben játszott. Ha ezek a támadójátékosok mindannyian a csapatért dolgoznak, jobban támadunk és védekezünk. Ha ez nem így történik, minden sokkal nehezebb, hiszen a két dolog között erős az összefüggés."

Az olasz sajtó találgatásai szerint a Genoa vagy a Frosinone ellen lehetőséget kap majd a mindeddig mellőzött Simone Zaza is.

"Simone fejlődik az edzéseken, s időre volt szüksége a beilleszkedéshez, ami normális dolog. Az olyan játékosoknak, akik kevesebbet játszanak, mint Daniele Rugani, Simone Padoin és a többiek, türelemre van szükségük, s készen kell állniuk, amikor lehetőséget kapnak, hiszen a szezon vége felé mindenki meg fogja kapni a lehetőségét.

Egy nagy klubnál játszani egyben azzal jár, hogy meg kell harcolnod a helyedért, s ki kell hoznod a maximumot abból a tíz percből, amennyit kapsz.

A csapat jól védekezett Manchesterben, s csak egy szögletből, egy szabálytalanságból kaptunk gólt. A Manchester tizenegy mérkőzés óta nem kapott gólt, s a Juventus is végül vissza fog térni oda, hogy nem kap gólokat.

Az előző szezonban talán Gigi Buffon akadályozta meg, úgy, ahogyan arra csak ő képes, talán az ellenfeleink hibáztak, vagy a szerencse kedvezett nekünk. Jelen pillanatból az első adandó lehetőségből gólt kapunk, de csak idő kérdése, hogy ez változzon."

A Manchester City elleni diadal után Allegri úgy gondolja, hogy fényes jövő áll az olasz labdarúgás előtt.

"Minden bajnokságnak megvan a saját labdarúgó kultúrája, amely különböző. Az angolok játékstílusa kevésbé taktikus, mint a miénk, de végül a csapatok azért nyernek, mert jobb játékosokkal rendelkeznek. Nézzék csak meg a Barcelonát, a Real Madridot és a Bayern Münchent, amelyek egy hatalmas lépéssel előbbre járnak mindenki másnál a bajnokságukban, mivel ők rendelkeznek a legjobb játékosokkal.

Minden bajnokságnak megvannak az erősségei és a gyengeségei. Angliában a csapatok sokkal jobban költekeznek, s hat hónap múltán ismét lecserélhetik a teljes csapatot. Itt Olaszországban egy kicsit közelebb kerültünk, amit megmutat, hogy egy olasz csapat bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, kettő pedig ott volt az Európa Liga elődöntőiben. Van néhány nagyszerű fiatal játékosunk feltörekvőben, s az olasz labdarúgás jövője fényesnek látszik. Senki sem születik tapasztalattal, így meg kell adnunk nekik a szükséges időt a fejlődéshez."

forrás: juventuz.blog.hu