Recent comments

Friss Hírek

A Juve a ráadásban bukott pontokat; hibátlan az Inter, kikapott a Roma

Nyolc mérkőzést rendeztek meg a Serie A 5. fordulójának szerdai játéknapján. 


A Juventus Simone Zaza szerencsésen megpattanó lövésével egészen a 92. percig vezetett az újonc Frosinone ellen, ám ekkor jött a feketeleves: Leonard Blanchard révén egyenlített a Serie B-ből feljutó újonc, amely első pontját szerezte meg a kiírásban (1–1).

Juventus–Frosinone 1–1 (Zaza 50., ill. Blanchard 92.)


A listavezető Internazionale az első négy mérkőzését egyaránt megnyerte a bajnokságban, így magabiztosan várhatta a Verona elleni összecsapást, amely végül biztosan nem a hatalmas iram miatt marad emlékezetes.

Gól nélküli első játékrészt követően a nyári átigazolási időszak utolsó napján érkező brazil Felipe Melo döntött: a 32 esztendős középpályás az 56. percben szöglet után bólintott a kapu jobb felső sarkába (1–0). A maradék időben az Inter már nem erőltette a támadásokat, és eldugta a labdát a Verona elől. A mérkőzés vége 1–0 lett, Roberto Mancini csapata öt forduló után tehát öt győzelemmel vezeti a bajnokságot.

Internazionale–Hellas Verona 1–0 (Felipe Melo 56.)



A Roma nem bírt idegenben a Sampdoriával. Rudi García együttese először az 50. percben került hátrányba, Eder szerzett gólt (1–0), az egyiptomi Mohamed Salah révén azonban a 69. percben sikerült egyenlítenie (1–1). A 85. percben Kosztasz Manolas a saját kapujába talált be (2–1), amivel a Sampdoria másodszor is vezetést szerzett, de erre már nem volt válasza a meccsen összesen 18 (!) szögletet elvégző „farkasoknak".

Sampdoria–Roma 2–1 (Eder 50., Manolas 85. – öngól, ill. Salah 69.)

A többi mérkőzésen

A Napoli nem bírt a tabella 19. helyén álló Carpival; a Chievo a Torino, a Fiorentina a Bologna, a Lazio pedig a Genoa ellen gyűjtötte be a három pontot. A Sassuolo idegenben győzte le a Palermót, amivel feljött a dobogó alsó fokára.


Carpi–Napoli 0–0

Chievo–Torino 1–0 (Castro 75.)


Fiorentina–Bologna 2–0 (Blaszczykowski 71., Kalinic 82.)


Lazio–Genoa 2–0 (F. Djordjevics 35., Felipe Anderson 62.)

Palermo–Sassuolo 0–1 (Floccari 35.)


forrás: NSO