Recent comments

Friss Hírek

Harc a dobogón – Inter-Fiorentina előzetes

Mancini eddig száz százalékos Intere ma 20:45-től mérkőzik a remek formában lévő firenzeiekkel.


Sousa csapata nem véletlenül második a tabellán; a Torino elleni vereségtől eltekintve minden meccsét megnyerte, és bár a gólokat ők sem hármasával szórják, a kapott találatokat tekintve csak aktuális ellenfelük áll jobban náluk.

Bár a Fiorentina legyőzöttjei között két újonc is szerepel, a szezonnyitójukon a Milant is sikerült sima meccsen verniük, így hamar bebizonyosodott, hogy Sousáékkal nagyon is számolni kell idén a bajnokságban.

Nem mondanánk, hogy a két csapat felhőtlen viszonyt ápol: a nyáron a Salah-saga miatt igen nagy feszültség alakult ki a két klub vezetői között, hiszen az Inter elsőként jelentkezett be az egyiptomi támadóért, amikor kiderült, hogy csapatot válthat. A Fiorentina a szélsebes játékos megtartása nélkül is remek csapatot kovácsolt; erős középpályára alapozott jó támadófutballal szolgálnak hétről hétre, így a hazaiaknak nem lesz egyszerű dolguk, ha győzni akarnak.

Főleg, hogy a csapat nagy gyengesége sokak szerint abban rejlik, hogy rendre képtelen eldönteni a mérkőzéseit egy újabb góllal, és így nagyon sebezhető egészen a végső sípszóig: Mancini fiai minden eddigi meccsükön csak egy góllal voltak képesek nyerni, és több ízben kellett igen nagy szerencse ahhoz, hogy ne fizessenek rá a sovány előnyre.

Mindenképp jó hír a Nerazzurri szurkolóinak, hogy a csapat legerősebb hátsó alakulata végre újra játékkész, és így a középpálya szervezésében több opciója is van Mancini mesternek: ha például Medelt Melo párjaként, védekező középpályásként alkalmazza, Kondogbia előrébb léphet és sokkal kecsegtetőbb helyen bizonyíthatja kreativitását.

A Fiorentina, bár három mérkőzés óta hibátlan, a Torino és a Basel elleni vereségek figyelmeztetnek: a védelem egyelőre nagyon is megingatható. A csapat támadásai főleg a két szélsőre, Marcos Alonsora és Jakub Blaszczykowskira alapozódnak: a két játékos 4 gólnál is kulcsszerepet játszott a csapat 8 találatából. 

Ami a befejező csatárokat illeti, Sousa Babacart és Kalinicet is bevetheti, így a vendégek teljes készültségben rohamozhatják ma esti ellenfelüket.

Inter (várható): Handanovic; Jesus, Murillo, Miranda, Santon; Kondogbia, Melo, Guarin; Perisic, Icardi, Jovetic

Fiorentina (várható): Tatarusanu; Roncaglia, Rodriguez, Astori; Blaszczykowski, Badelj, Vecino, Alonso; Bernaseschi, Borja Valero, Kalinic

forrás: azzurri.co.hu