Recent comments

Friss Hírek

Félpályás góllal ikszelt a Roma a Barcelona ellen

A Bajnokok Ligája E-csoportjának 1. fordulójában hiába játszott szinte az egész meccsen fölényben a Barcelona, és szerzett vezetést is, a győzelmet nem sikerült megszereznie Rómában, mert a hazaiak remekül védekeztek, Florenzi pedig ritkán látható nagy gólt lőtt szinte a felezővonaltól.



Róma ünnepelni készül, hiszen Francesco Totti szeptember 27-én lesz 39 éves. Ebből az alkalomból a római „BKV", az ATAC speciális jegyet bocsát ki, amelyen a Capitanót köszöntik. Totti ünneplése bizonyosság, de arra, hogy a Barcelona elleni BL-meccs után is ünnepel majd a római közönség, kevesen fogadtak volna. A címvédő aktívan, támadólag lépett fel mindjárt az elején, és ha nem is szorította be a kapuja elé a Romát, azért jóval veszélyesebb volt a Messi–Suárez–Neymar trió.

Lionel Messi a századik BL-meccsét játszotta, próbálkozott is becsülettel mindenfelől gólt szerezni, de nem kísérte szerencse a próbálkozásait. Ennek ellenére a 21. percben Suárez révén vezetést szerzett a vendégcsapat Rakitic előkészítése után (0–1).

A Roma megrogyott a góltól, és csak Kuijpers játékvezetőnek köszönhette, hogy röviddel később nem nőtt a hátránya, mert a holland bíró nem vette észre, hogy Szczesny buktatta Suárezt a tizenhatoson belül.
A Barcelona megnyugodott, elkezdték tartani a labdát, mert attól nem nagyon lehetett tartani, hogy a rendkívül védekező felfogásban játszó hazaiak majd betalálnak. Valószínűleg Ter Stegen kapus is ezért kóborolt el messzire a kapujától, és nem számított arra, hogy ebből baj lehet.

Pedig lett, mert a 31. percben Florenzi a felezővonal közeléből észrevette, hogy üres a kapu, és mesteri lövéssel egyenlített. Óriási és ritkán látható, szépségdíjas találat volt. 1–1

A gól felhozta a Romát, és bár a védekezés szigorából egy jottányit sem engedett, egyre többször tűntek fel a hazaiak a Barcelona kapuja előtt. A félidő végére hiába volt a jelentős fölénye a vendégeknek, döntetlen maradt az állás.

A második félidő őszinte játékot hozott, egyre erősebben támadott a Barca, az utolsó negyedórában teljesen be is szorította a hazaiakat. A Roma kapusa, Szczesny megsérült, a helyette beálló De Sanctis pedig parádésan helyettesítette. A kevéssé fantáziadús katalánok így nem tudták megverni a lelkes Romát, Messi meg nem tudta góllal megünnepelni 100. BL-fellépését.

Totti végül is nem állt be, de a római közönség így is talpon volt. Ez a döntetlen győzelemmel ért fel a hazai drukkerek szemében.

 CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

E-CSOPORT

ROMA–BARCELONA 1–1 (1–1)
G: Florenzi (31.), ill. Suárez (21.)

forrás: NSO