Recent comments

Friss Hírek

Déli diadal, a Napoli is adott egy pofont a Juventusnak

Újabb pofon a bajnoki címvédő Juventusnak a bajnokság 6. fordulójában a Napolitól kapott ki a torinói csapat, így a vasárnapi mérkőzések előtt csupán a 13. helyen áll.



A Napoli igen rossz közelmúltbeli mérleggel rendelkezett a Juve ellen – a legutóbbi kilenc bajnoki összecsapásból csak egyet nyert meg a rekordbajnokkal szemben –, de a statisztika „nem játszik", és a 26. percben a délolaszok kerültek előnybe. 

Egy remek kombinációval ugrasztotta meg Gonzalo Higuaín és Lorenzo Insigne a torinói védelmet, végül utóbbi küldött a tizenhatosról a hálóba egy precíz lövést (1–0).

A gólszerző sérülés miatt már az első félidő vége előtt lejött, a hajrá pedig „helyzetváltást” hozott – Simone Zaza, José Callejón és Dries Mertens is gólt szerezhetett volna, de maradt az 1–0.

A második játékrész elején szinte kétpercenként villantak a sárga lapok – közben Giorgio Chiellininek volt egy veszélyes fejese –, ám az eredmény nem változott. Egészen a 62-63. percig, amikor kétszer is: Higuaín növelte a nápolyi fórt egy lapos lövéssel (2–0), hogy Mario Lemina postafordultával válaszoljon az elalvó hazai védők között Paulo Dybala előkészítése után (2–1).

Az eredmény ezzel „be is fagyott”, a Juventusnak helyzetei akadtak, szerencséje nem – és átütő erőnek is híján volt –, ezért a végén a San Paolo közönsége ünnepelhetett. Massimiliano Allegri csapata továbbra is az alsóházból nézi a tabellát, miközben a Napoli feljött a középmezőnybe. 

A Juve hátránya tíz pont a listavezető Interrel, hét a második Fiorentinával és hat a harmadik, a 6. fordulóban a Carpit 5–1-re kiütő AS Romával szemben.

Napoli–Juventus 2–1 (Insigne 26., Higuaín 62., ill. Lemina 63.)

forrás: NSO