Recent comments

Friss Hírek

Nem érdemeltünk vereséget

A francia szakember szerint a Sampdoria elleni játékuk alapján nem érdemeltek volna vereséget.

 
"Ez volt a szezonban az első vereségünk, viszont egyáltalán nem érdemeltük meg. Elégedett vagyok a csapat játékával, de a befejezéseket illetően javulnunk kell és a csapatként védekezésben is jobban kell teljesítenünk. Az egyéni hibákért fizettünk meg ezen az estén, ahogy vasárnap a Sassuolo ellen is. Figyelembe véve azt a rengeteg helyzetet, amit kidolgoztunk, még a döntetlen sem lenne elfogadható, ezért a vereség még fájóbb."- kezdte a meccs utáni értékelését Garcia.

Sokan úgy vélik, hogy a hibák a túl nagy nyomásnak köszönhetőek, azonban Garcia cáfolja ezt.

"Nem, nincs nyomás a játékosokon. Egyszerűen javítani kell a védekezésünkön. Két gólt kaptunk a Sassuolo ellen és most is, így pedig sokkal nehezebb meccseket nyerni, ha folyton ennyit kapunk. A statisztika mindent elmond a fölényünkről: 40 átadás, 18 szöglet és 24 kapura lövés. Ebben kell javulni, hogy sokkal gyakrabban szerezzünk gólt, hátul pedig kevesebbet kapjunk. Amennyiben továbbra is ilyen módon játszunk majd, akkor meg fogjuk nyerni az ilyen meccseket. Az eredmény nagyon fájó, de most arra kell összpontosítani, hogy szombaton megszerezzük a 3 pontot, mert ha túl sok pontot hullajtunk el, akkor hamar kiszállunk a bajnoki címért folytatott küzdelemből."

A Roma igazán csak a második félidőben kezdett el focizni, ahogy tette ezt a Sassuolo ellen is.

"Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. Az első 45 percben nem izzasztottak meg bennünket, aztán a második félidőben hamar jött a bekapott gól. Gratulálok Emiliano Vivianónak, aki remekül védett a meccsen. Ennek ellenére mi a hátul elkövetett hibáink miatt vesztettük el a meccset és mert elől nem voltunk hatékonyak. Ami a tizenegyes szituációt illeti, anélkül is nyernünk kellett volna."

"Ami Dzeko játékát illeti, fantasztikusan oldja meg a dolgát, ami nem más, mint hogy megjátszható legyen a 16-oson belül. Sajnos most nem szolgálták ki a társai úgy, ahogy kellett volna, ennek ellenére remek játékos, aki biztosan sok gólt fog szerezni még. Volt 40 beadásunk, ezekből ki kellett volna hoznunk valamit mindenképpen." 


forrás: asroma.hu