Recent comments

Friss Hírek

100%-on kell játszanunk

A fővárosiak a válogatott szünet előtt parádés játékkal, 2-1-re legyőzték a Juventust. 




Most a frissen feljutó Frosinone otthonában kell bizonyítania a csapatnak, Rudi Garcia szerint nem lehet félvállról venni az együttest. A francia edzőnk mester ezért Totti és Dzeko együttes bevetésével is számol.

Nehéz felkészülni a Frosinone elleni mérkőzésre, miközben közeledik a Barcelona elleni BL-találkozó?

“Nem, valójában nem volt nehéz, mivel egyelőre csak erre a mérkőzésre gondolunk. Csak azt mondtam mindenkinek: semmi más nem számít ebben a pillanatban ezen a mérkőzésen kívül.”

A Frosinone vagy a Juventus ellen nehezebb felkészíteni a csapatot?


“Az első dolog amit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy a Frosinone megérdemli, hogy a Serie A-ban szerepeljen. Néztem a meccseiket a tavalyi szezonban, a feljutásuk nem volt véletlen. Nagy tiszteletet érdemelnek ezért. 100%-on kell játszanunk, és nagy tempót diktálnunk, csakúgy, mint a Juventus ellen.Ez az egyetlen módja, hogy három ponttal térjünk haza.. A hazaiak igen lelkesek lesznek, és idegen környezetben lépünk pályára, de bárki is játszik, arra kell összpontosítania, hogy a maximumot nyújtsa..”

A Frosinone-játékosok fizetése a legalacsonyabb a Serie A-ban. Hogyan tudja meggyőzni a játékosokat, hogy ez nem egy könnyű meccs.?


“Szerencsére a játékosok nem erre gondolnak, mikor kimennek a pályára.Akár erősebb, akár papíron gyengébb csapat ellen játszunk, a tisztelet természetes. A legjobbjainkkal kezdünk, be kell bizonyítaniuk hogy tényleg jobbak vagyunk. Tennünk kell a dolgunkat, és mindent beleadni a pályán.”

Gondolkozott azon, hogy taktikát váltson?
“Minden lehetséges. Megőrizhetjük a multkori felállást, de változtathatunk is.A játékosok akikkel már két éve együtt dolgozom, tudják mit kell tenniük a támadósorban és a középpályán a különböző formációknál,  a védelem pedig szinte alig változik.Próbálok a srácokkal különböző taktikai variációkat elsajátíttatni, hogy a meccs kezdetén alkalmazni tudják. Csak a kezdés előtt másfél órával mondom el nekik, hogy ki lesz a kezdőcsapat tagja, hogy mindenki úgy készüljön: játszani fog. Nincs ideális kezdőcsapatom. 25 játékos közül válogatok, és ők mind fontosak. 22 napon belül 7 meccset kell játszanunk, és mindegyiken győzni akarok.”

Néha szokott változtatni a kapusposzton. Szczesny fog védeni?


“Idén nincs elsőszámú kapusunk, ez hasonló a mezőnyjátékosokhoz. Mindketten megérdmelik a lehetőséget, mind ketten topkapusok, és tetszik a hozzáállásuk. Nagyszerű, hogy két ilyen kapusunk van.”

Pjanic megsérült, és ő az egyik legnehezebben pótolható játékos. A Pjanic-nélküli Róma más lesz, mint a bosnyákkal felálló csapat?


“Sosem panaszkodom, ha egy játékosom hiányzik. Ha nem tudnak játszani akkor nem tudnak, és vagy pótolnom kell őket, vagy változtatni a felálláson. Hasonlóan ahhoz, hogy Dzeko vagy Totti játsszon, de egyszerre is a pályán lehetnek. A legfontosabb az, hogy  a játékosok készek legyenek, és tudják mit kell tenniük bármilyen helyzetben.”

Taktikai szempotból minek kell történnie ahhoz, hogy Totti és Dzeko is a pályán legyen?


“Az emberek mindig a csapat egyensúlyáról beszélnek, de bármiylen formációban lépünk pályára, a játékfilozófia és a szemlélet ugyanaz marad.. A pályán a játékosok jól megértik egymást, mint például Totti és Gervinho, vagy Digne és Falqué, és ezeket a dolgokat a csapat előnyére kell kovácsolni. Ha két támadóval játszunk, el kell döntenünk hogy egymás mellett játsszanak-e, vagy az egyikük árnyékék legyen. Ezek a dolgok amiket hétközben az edzésen gyakorlunk”

A sérülések miatt Florenzi volt kénytelen játszani a jobbhátvéd posztján. Mit a helyzet most Maiconnal és Torosidissel?


“Rendben vannak, de nem voltam kénytelen változtatni Alessandroval úgy döntöttünk, hogy a jobbhátvéd posztján kell szerepelnie. Úgy gondolom, nagyszerűen teljesít ott, és ezt a Juventus ellen is megmutatta. Boldog vagyok a hozzáállása miatt - nagyon szívesen és gyorsan tanul. A pályán és a videóteremben is sokat foglalkozunk vele, hogy a lehető legjobban teljesítsen.”

Rüdiger milyen erőnlétben van?


“Jól van. A keretben mindenki jól van - talán nem mindenki 100%-os, de mindegyikük készen áll hogy kezdjen a Frosinone ellen.”


forrás: giallorossi.gportal.hu