Recent comments

Friss Hírek

Meg kell szabadulnunk a nyomástól

A Chievo elleni újabb pontvesztést követően, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy csapatának le kell ráznia magáról a nyomást, s egészséges vakmerőséggel kell kiállnia a mérkőzésekre.




"Nem tetszett, jobb teljesítményt is nyújthattunk volna a középpályán. Sok helyzetet dolgoztunk ki, habár a második félidőre kicsivel kaotikusabbá váltunk." - értékelte a látottakat Allegri a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Most és az Udinese elleni mérkőzésen az első kapura tartó lövésből gólt kaptunk. A válogatott kötelezettségek és az új igazolások érkezése miatt, csak három napja áll rendelkezésemre a teljes keret, így időre van szükség az összeszokáshoz.

Szerettem volna, ha azonnal sikeresnek bizonyulunk, azonban realistának kell lennünk, s el kell fogadnunk a helyünket a tabellán, a teljesítményre összpontosítva."

Allegri némi meglepetést szolgáltatott azzal, hogy a csapat új tízesét, Paul Pogbát a kispadra ültette.

"Két mérkőzést játszott a francia válogatottal, szerdán érkezett vissza, így inkább adtam neki egy kis pihenőt. Ugyanez volt a helyzet Giorgio Chiellini és Stephan Lichtsteiner esetében is. 

Jelen pillanatban megszenvedünk azért, hogy gólokat szerezzünk, de határozottan jobban játszottunk, mint a Roma és az Udinese ellen. Claudio Marchisio combizma bekeményedett, ezért úgy döntöttünk, hogy elővigyázatosságból inkább lehozzuk.

A Juventus jelentős átalakuláson ment keresztül, s a Chievo ellen nem egy összeszokott csapat képét mutatta. 

"Két vereséget követően idegesen és sietősen próbáltunk gólt szerezni. Többet kellett volna járatnunk a labdát, nagyobb futómennyiségre kényszerítve a Chievót. A hozzáállás a mérkőzéshez jó volt.

A Roma elleni első óránk felelőssége engem illet, mert azt éreztem, hogy úgy kell játszanunk, azonban a labdarúgásban a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt várná az ember.

Jól reagáltunk ma este, s hamarabb is betalálhattunk volna. A dolog jó oldalát kell néznünk, jó lett volna, ha kilenc pontunk van a táblázaton, de sajnos nincsen. Az a Juventus célja, hogy márciusban még három fronton is harcban álljon. Tudtuk, hogy a bajnokság idén nehezebb lesz, így ez nem meglepetés. 

Nem szabad többé azokról a játékosokról beszélnünk, akik az előző szezonban voltak itt. Ez egy új csapat, számos új játékossal. Időre van szükség. Most az a feladatunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a védelemben, mert túlontúl kinyíltunk az első félidőben, s kevésbé kell kapkodósnak lennünk a támadásokkal." 

A Juventusra roppant nehéz mérkőzés vár, hiszen a zebramezeseknek kedden az angol bajnoki tabellát százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül vezető Manchester City vendégeként kell majd szerepelniük a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"Nagy mérkőzés lesz, s jelen pillanatban nekünk kisebb nyomás alatt kell játszanunk, több egészséges vakmerőséggel."

forrás: juventuz.blog.hu