Recent comments

Friss Hírek

Az 5. forduló krónikája

A másodosztályú bajnokság ötödik fordulójában helycsere történt az élen, a Cagliari megelőzte a Livornót a táblázat legtetején.



 
A Livorno elszenvedte első vereségét a szezonban négyből négy győzelem után, ami rögtön a toszkán gárda első helyébe került. Christian Panucci legénysége a gyenge rajt után feljövőben lévő Speziától kapott ki 2-1-re hazai közönség előtt. A liguriai csapat Mario Situm révén szerzett vezetést az első félidő hajrájában, az utolsó húsz percen belül Cristian Pasquato bombagóllal válaszolt, de a 88. percben Emanuele Calaio bevitte a győztes gólt a vendégek javára. A zsinórban harmadszor diadalmaskodó Spezia ezzel feljött a Serie B negyedik helyére.

Az első helyre a Cagliari lépett előre a Latina 3-2-es legyőzésével. Ezúttal sem volt egyszerű dolga a szárdoknak, hiába vezettek háromszor is a mérkőzésen, Iuliano legénysége kétszer egyenlíteni tudott. Di Gennaro és Balzano nagy góljaira még volt válasz, végül a 81. percben Niccolo Giannetti három pontot eredményezett a piros-kékeknek, akik hibátlan mérlegét továbbra is csak egy döntetlen csúfítja. A Latina először kapott ki a szezonban, de továbbra is tartja helyét a középmezőnyben, míg a Casteddu végre igazolta az előzetes papírformát és a Serie B élére ugrott.

A Cesena megtartotta harmadik helyét, miután a Perugia otthonában kilenc emberrel húzta ki a 0-0-s döntetlent. A csikóhalak a 62. percben Camillo Ciano pirosával kerültek létszámhátrányba, az utolsó tíz percben pedig Emmanuel Cascionét is kiküldték, de a griffek a kettős emberelőny ellenére sem tudták megszerezni a győzelmet, Alfred Gomis ismét parádés formában védett és a szerencse is mellé állt. A piros-fehérek maradtak a 13. helyen, az első forduló óta nyeretlenek, ismét meddő volt a mezőnyfölény.

A Crotone négy meccsen belül harmadik győzelmét aratta, ezúttal a Pro Vercelli vendégeként diadalmaskodott 2-0-ra. A déli csapat találatait Stoian és Eloge szállították, az újabb nagyszerű siker jóvoltából már ötödikek a tabellán, míg a sorban másodszor vesztő piemontiak egészen a 16. pozícióig csúsztak vissza a meglepően jól sikerült rajtot követően.

Újra győztes úton a Trapani együttese, Serge Cosmiék 4-2-re verték a Virtus Entellát. A három pont megszerzéséből elévülhetetlen érdemeket vállalt Nicola Citro, aki a szicíliaiak utolsó két találatát szállította, bebiztosítva ezzel a sikert. A gránátok egymást követő három döntetlen után nyertek újra és léptek fel a hatodik helyre, míg a zsinórban negyedszer vereséget szenvedő ördögök már a kieső zónában szerénykednek.

A Salernitana négy meccsen belül harmadik alkalommal szerzett pontot tíz emberrel, ráadásul 2-1-re legyőzte a sereghajtó Ternana csapatát. Az újonc a 30. perctől létszámhátrányban játszott, Franco góljával a második játékrész elején mégis előnyhöz jutott, bár a szörnyek szinte azonnal válaszoltak az ellentámadásból Ceravolo révén, a 69. percben Gabionetta találatával megszerezték a győzelmet, aki egyúttal öt góllal beérte a Serie B góllövőlista élén Vantaggiatót. A salernóiak ezzel a hetedik helyre másztak fel a tabellán, ellenben a Ternana sorsa továbbra is elég kilátástalan, öt forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtöttek.

Két szebb napokat is látott csapat rangadóján 2-2-es végeredmény született a Vicenza és a Pescara között. A helyenként kifejezetten parázs hangulatű mérkőzésen végülis igazságos döntetlen született. Az első félidőben Giacomelli révén kihagyott egy büntetőt a piros-fehér alakulat, a második játékrész elején azonban az új felfedezett Filip Raicevic megszerezte nekik a vezetést. Nem sokkal később Gianluca Lapadula vitatható találatával egyenlített a Pescara, majd a 80. percben Ledian Memushaj lövésével a vezetést is átvette. A rendes játékidő végén mindkét oldalt felmutattak egy-egy piros lapot, majd a 95. minutumban egy hatalmas kavarodás végén a játékvezető újabb büntetőt fújt a Vicenza javára, melyet Leonardo Gatto gólra váltott. A venetóiak továbbra is veretlenek, zsinórban negyedszer ikszeltek, míg a Pescara egymást követő harmadik mérkőzésén kellett, hogy egy ponttal érje be.

Az ötödik forduló déli rangadóján a Bari 2-1-re diadalmaskodott az Avellino ellen hazai környezetben, ezzel a kakasok tudtak kilábalni a hullámvölgyből, míg a farkasok egyre mélyebbre süllyedtek. A 13. percben Marino Defendi szerzett vezetést a Barinak, azonban a 27-ben máris válaszolt az Avellino, miután Roberto Insigne védhető lövését Guarna képtelen volt hárítani. Bár az egyenlítő góltól a zöld-fehérek átvették a játék irányítását, a veterán Rosina első labdaérintéséből kiváló kiugratást intézett Giuseppe De Luca felé, aki a 69. percben gólra váltotta a ziccert, ami végül győztes gólnak bizonyult. A Bari az első forduló után először nyert újra meccset és visszakapaszkodott a nyolcadik helyre, míg az Avellino az idénybeli harmadik vereségét elkönyvelve, négy ponttal mindössze a 17. helyen tanyázik.

A Modena a Lanciano elleni 1-0-s győzelemmel menekül a táblázat végéről és lépett azonnal a 11. helyre. A kanárik találatát a rutinos Daniele Galloppa szerezte a hajrában, és a győzelemmel még a most legyőzött Virtust is megelőzték.

Az Ascoli és a Brescia nem bírt egymással, a találkozó 0-0-s döntetlenre végződött. Bár a Brescia többet próbálkozott, talán idegenben ők örülhetnek jobban a pontszerzésnek, hiszen egy ponttal továbbra is a bianconerik előtt vannak.

Az újoncok csatáján a Como csapata házon kívül 2-0-ra legyőzte a Novarát hétfő este. A mérkőzés nagy részében a házigazda támadott többet, azonban a 81. percben Martino Borghese találatával a Como javára dőlt el a csata, a hosszabbításban Osarimen Ebagua biztosította be végképp a győzelmet. A Como gárdája az első győzelmét regisztrálta a szezonban, egyúttal már három forduló óta nem találtak legyőzőre, és a Novara elé kerültek, már a 15-ek, míg a vesztes csupán a huszadik a mezőnyben.

forrás: Serie B magyar oldal