Recent comments

Friss Hírek

Bukott a BATE ellen a Roma

Az AS Roma kellemetlen pofonba szaladt bele a BATE Boriszov otthonában. 


Kedvezőbb előjelekkel várhatta a kedd esti boriszovi összecsapást az AS Roma, hiszen a Barcelona elleni 1–1 jó kiindulási alapnak számított a további BL-mérkőzésekre. A hazaiak 4–1-es vereséget szenvedtek a Bayer Leverkusen otthonában, így volt okuk javítani a hazai közönség előtt.

A várakozásokkal azonban szöges ellentétben kezdődött a találkozó, hiszen a BATE már a 8. percben megszerezte a vezetést. Egy szépen felépített támadás végén Gordejcsuk emelte a labdát közelről a kapufára, a kipattanóra Igor Sztaszevics érkezett a legjobban, és két méterről az üres kapuba fejelte a labdát (1–0). 

Nem álltak le a hazaiak és a 12. percben Filip Mladenovics 30 méterről eleresztett, szemfüles találatának köszönhetően máris kétgólos előnyre tettek szert (2–0). Valószínűleg a legvérmesebb hazai szurkolók sem gondolták volna, de a 30. percben újabb gólt szerzett a fehérorosz gárda. Makszim Volodko mentett meg egy hosszúnak tűnő labdát az alapvonal előtt, és a lendületből érkező Filip Mladenovicshoz passzolt, aki kissé kisodródott helyzetből védhetetlenül lőtt a vendégek kapujába (3–0).

A félidőben komoly fejmosást kaphattak a rómaiak, hiszen növelték a tempót, aminek a 66. percben meg is lett az eredménye. Falqué remek ütemben ugratta ki Gervinhót, aki biztos lábbal értékesítette a ziccert (3–1). Továbbra is többet támadott a vendég együttes, így nem csoda, hogy a 82. percben Digne bal oldali beadása után Toroszidisz talált közelről a BATE kapujába (3–2). 

A 83. percben Florenzi a felső lécet is eltalálta, a boriszovi együttesnek azonban sikerült kihúznia a hajrát, és óriási sikert elérve, legyőzte az olasz bajnokság ezüstérmesét. Rudi Garcia vereséget kapott ajándékba csapatától századik római mérkőzésére…

2. FORDULÓ E-CSOPORT

BATE Boriszov–AS Roma 3–2 (Sztasevics 8., F. Mladenovics 12., 30., ill. Gervinho 66., Toroszidisz 82.)

forrás: NSO