Recent comments

Friss Hírek

Képesek vagyunk formációt váltani

A BATE Boriszov elleni BL meccs előtti sajtótájékoztatón Rudi Garcia kijelentette, a Roma képes más felállásban is játszani, mint a megszokott.

 
A Roma támadó sorából több játékos is hiányzik, többek között Edin Dzekóra, Francesco Tottira és Iago Falquera sem számíthat Rudi Garcia, azonban a francia tréner nem aggódik, mert csapata képes más felállásban is játszani.

"Képesek vagyunk formációt váltani, de ahogy önök is jelezték, Florenzi támadó szelleműbb játékos, aki tud játszani a támadó szekcióban, mert van mellette a keretben más jobbszélsőnk."- kezdte Garcia.

A Roma ebben a szezonban csak 22 játékost nevezhet a BL meccsekre, mert a nyáron az UEFA a pénzügyi Fair Play miatt megbüntette a csapatot, azonban Garcia csak 21 játékost nevezett a BATE ellen.

"Így mennek a dolgok. 22-t nevezhetünk és 21 játékosunk van. Nehéz megtalálni az egyensúlyt az olasz játékosok és a vásároltak között. Most kicsit kevesebb sztár áll a rendelkezésemre, de a csapat így is egységes és sokkal szolidárisabb. Csak így lehet a nehézségeken sikeresen túljutni, hogy mindannyian kicsit többet teszünk."

"Ami az ellenfelünket illeti, a BATE rendszeres résztvevője a BL-nek. A fehérorosz bajnokcsapatról van szó, akik most a BL-re koncentrálnak. Nagyon szép stadionban játszanak, ahol remek légkör fogad majd bennünket, hiszen soka fogják a hazaiakat buzdítani."

"Azonban számunkra semmi nem változik, nekünk ugyanazok a céljaink a sok sérültünk ellenére is. Minden játékosnak a maximumot kell nyújtania. Semmi nem változott a Barcelona meccs óta, a következő 3 meccs kulcsfontosságú lesz, köztük a Bayer elleni."

"Ahányszor nyersz, annyiszor lépsz előre egyet, de ha vesztesz, az visszalépés. A Barca elleni 1 pont meg kellett növelje az önbizalmunkat, most pedig egy olyan csapattal fogunk játszani, amelyik már szinte megnyerte a saját bajnokságát."

A BATE ellen ül majd Garcia 100. alkalommal a Roma kispadján, azonban a francia mester ezzel nem foglalkozik.

"Én nem az vagyok, aki a múlttal, vagy a jövővel foglalkozik, sokkal inkább a jelennel. Engem azok a dolgok érdekelnek, amik a jelenben történnek. Én nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a csapatot irányítom. Az elmúlt 2 évben sokat változott a keret, de mindig nagyon izgalmas és érdekes kimenni a pályára és győzelemre játszani, jól szerepelni." 


forrás: asroma.hu