Recent comments

Friss Hírek

EL: Az Inter ikszelt, de továbbjutott


Az Inter 60 percet emberhátrányban futballozva ért el döntetlent a román Vaslui ellen és 4-2-es összesítéssel bejutottak az Európa Liga csoportkörébe. 

A Nerazzurri 2-0-ra megnyerte a romániai mérkőzést, ennek ellenére Andrea Stramaccioni nagy hangsúlyt fektetett a támadásokra: az Antonio Cassano, Rodrigo Palacio, Philippe Coutinho hármassal kezdett elől.

A kezdőrúgás előtt a QPR-be igazoló Julio Cesar elbúcsúzott a szurkolóktól és a csapattól.

Izgalmasan kezdődött a mérkőzés, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, az Inter oldaláról Walter Samuel fejese kerülte el kevéssel a vendég kaput, a Vaslui Liviu Antal révén volt veszélyes.


A 33. percben fordulóponthoz érkezett a mérkőzés. Nicolae Stanciu labdájából Antal indult meg szemtől szembe Luca Castellazzival. A piroslap és a büntető elkerülhetetlen volt, Stramaccioni Cassanot hozta le, hogy beállhasson a harmadik számú kapus Vid Belec.

A Vaslui a 35 percben Stanciu 11-esével jutott vezetéshez.

Ezt követően voltak helyzetek mindkét oldalon, de a következő gólig egészen a 76. percig kellett várni. Egy kontratámadás után Palacio szakadt el a védőjétől, majd ellőve a labdát Straton mellett megszerezte a Nerazzurri egyenlítő találatát.

A Vaslui azonban nem tört meg, gyorsan reagáltak az egyenlítésre. A 79. percben egy szöglet után az Inter harmadik számú kapusa a labda mellé nyúlt, így Fernando Varela könnyedén fejelhetett a hazaiak kapujába.

A 92. percben Guarin szerzett labdát a félpályán, amivel több vendégjátékost otthagyva eljutott a tizenhatosig, onnan pedig nem hibázott a kapus mellett a hálóba helyezte a labdát és beállította a 2-2-es végeredményt.


Inter 2-2 Vaslui (öszz: 4-2)
Gólok: Stanciu 11-es 35 (V), Palacio 76 (I), Varela 79 (V), Guarin 92 (I)



olaszfoci.hu