Recent comments

Friss Hírek

Tottinak a 300. gól, a Juventusnak az első siker lett meg

A bajnokság 4. fordulójában először nyert a bajnoki címvédő Juventus, Francesco Totti megszerezte 300. gólját az AS Romában – igaz, a fővárosiak így sem tudták legyőzni a Sassuolót –, a Torino pedig a Sampdoriát is bedarálta, így négy kör után a második helyen áll a tabellán a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Internazionale mögött.




A még nyeretlen címvédő a bajnokságot szintén nem túl acélosan kezdő Genoához látogatott, és mázlista góllal szerezte meg a vezetést a 37. percben: Roberto Pereyra lőtte át a hosszúra a labdát a bal oldalról, a leshatárról kilépő Paul Pogba az üresen tátongó kapu torkából a lécre lőtt, de a labda a kapus Eugenio Lamannára pattant, onnan pedig a hálóba.

A szünetig még romlott egy kicsit a Genoa helyzete, miután Armando Izzo megkapta a második sárga lapját, így a hazaiak a 43. perctől emberhátrányban küzdöttek. A 60. percben Pogba tizenegyesgólja végleg semmissé tette a genovai reményeket, a Juventus megszerezte első bajnoki győzelmét a 2015–16-os szezonban.

Genoa–Juventus 0–2 (Lamanna 37. – öngól, Pogba 60. – 11-esből)


Az AS Roma–Sassuolo mérkőzésen Francesco Totti kapta a legnagyobb ünneplést: a rómaiak klubikonja a 36. percben megszerezte 300. gólját tétmérkőzésen a „farkasok" színeiben, egyben egymást követő 22. Serie A-szezonjában talált be. Ha ünneprontók akarunk lenni, megjegyezzük, hogy lesről, igaz, ez az elért mérföldkövet egy cseppet sem kisebbíti.

Az ünneprontáshoz a Sassuolónak is volt pár szava, tudniillik Totti gólja két vendégtalálat közé ékelődött be. Mohamed Szalah a második félidő elején kiegyenlített, de a hátralevő 41 perc (és a ráadás) kevés volt a Romának ahhoz, hogy kicsikarja a győzelmet.

AS Roma–Sassuolo 2–2 (Totti 36., Szalah 49., ill. Defrel 22., Politano 45.)

A TÖBBI PÁLYÁN


A szezonrajtot nagyon elkapó Torino Fabio Quagliarella duplájával nagyon gyorsan betalálta a Sampdoriát és biztosította második helyét a tabellán.

Torino–Sampdoria 2–0 (Quagliarella 18., 24.)

Az Atalanta–Verona mérkőzést sokáig csak Bosko Jankovics piros lapja színesítette, de a bergamóiak a végén megtörték a vendégek ellenállását. Nem volt elég, a Verona a 97. (!) percben ki tudott egyenlíteni. 

Atalanta–Verona 1–1 (Moralez 89., ill. Pisano 97.)

A Bologna Anthony Mounier góljával szenvedte ki a győzelmet az újonc Frosinone ellen, mely így továbbra is pont nélkül áll és sereghajtó.

Bologna–Frosinone 1–0 (Mounier 27.)

Kora este a Fiorentina kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és a tabella harmadik helyére lépett a Carpi idegenbeli legyőzésével – egyelőre a másik újonc is csak szokja a Serie A légkörét, a 19. helyen áll 1 ponttal. 

Carpi–Fiorentina 0–1 (Babacar 35.)


forrás: NSO