Recent comments

Friss Hírek

Mi várható a Farkasoktól?

A nyári, simának mondható vereség után a Farkasok ma élesben veszik fel a kesztyűt a világ legerősebb csapata ellen, a Bajnokok Ligája egyik legkiegyenlítettebb csoportjában.



Bár a bajnokságban szinte tökéletesen rajtolt a Roma, piszkosul nehéz feladata lesz, amennyiben pontot, pontokat akar szerezni a szárnyaló katalánok ellen, a hazai pálya előnyének ellenére is. A legnagyobb érvágás hazai oldalon kétségtelenül a Juventus ellen is eredményes Miralem Pjanic hiányzása: a rómaiak játékszervezője vádlisérülése miatt nem segítheti csapatát ma este az Olimpicoban.

Bár a bosnyákon és Kevin Strootmanon kívül más hiányzója nincs a Farkasoknak, egyelőre nem tudni, kitől, és pontosan hogyan várja el Garcia Pjanic szerepkörének a betöltését. A középpályát valószínűleg a Nainggolan, De Rossi, Keita-trió alkotja majd, de egyáltalán nem kizárt az elsősorban támadásoknál hasznos Salih Ucan, és a védekező középpályásnak vélt, ám igen sokoldalú labdarúgónak tartott William Vainqueur játéka sem, ha nem is kezdőként. Bár utóbbi nagyon friss igazolás, aki egyelőre nem kapott még lehetőséget a szezonban, tapasztalata miatt nagy segítség lehet a középpálya befoltozásában. Az sem lehetetlen elképzelés, hogy Alessandro Florenzinek ezúttal középpályásként szavaz bizalmat Garcia, hiszen Maicon, ha nem is feltétlenül 90 percre, de kész elfoglalni helyét a védelem jobb oldalán, sőt, lehet, hogy a francia mester De Rossit középső védőként alkalmazza majd. Kulcsfontosságú lesz emellett Rüdiger teljesítménye is; a keménységéről ismert német védő a hétvégén már jó teljesítménnyel be is mutatkozott a Serie A-ban, így valószínűsíthető a kezdése Castan vagy Manolas oldalán.

A Roma támadósora a Falque – Dzeko – Salah hármas lehet; a bosnyák gólérzékenysége és európai tapasztalata, és az egyiptomi szédítő sebessége két olyan tényező, amibe a Farkasok mindenképpen kapaszkodhatnak, az egyre hasznosabban játszó Falque pedig szintén veszélyt jelenthet majd a spanyolok kissé felforgatott védelmére. A vendégeknél ugyanis, bár Piqué visszatérhet a hátsó alakzatba, biztos hiányzó lesz Dani Alves és Thomas Vermaelen is.

A kérdés mindenképp az, képes lehet-e a nyáron jelentősen erősödő Roma -védelem feltartóztatni a hihetetlenül veszélyes MSN-t, beválik-e Garcia stratégiája Pjanic pótlására, és mennyire sikerül élnie a csapatnak a lehetőségeivel – a helyzetkihasználás ugyanis talán még fontosabb ha egy csapat a Barcelonához hasonló kaliberű alakulat ellen játszik.

tv: M4

forrás: azzurri.co.hu