Recent comments

Friss Hírek

A 3. forduló krónikája

A hétvégén rendezték meg a másodosztály harmadik fordulóját, hétfőn és kedden pedig már egy újabb teljes körre kerül sor a Serie B-ben.


A második forduló után egyetlen hibátlan csapat maradt, a Livorno továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét. Péntek este hazai környezetben hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet a Brescia felett. Az oroszlánok az első negyedóra végén Alexandre Geijo jóvoltából szereztek vezetést, de még az első félidőben egyenlítettek az amarantók Francesco Fedato óriási bombagóljával. Később a második játékrész alatt két pontrúgást követő fejessel harcolta ki a győzelmet a Serie B-ből újra az élvonalba igyekvő toszkán csapat: előbb a fiatal Calabresi, majd a rutinos Vantaggiato bólintott hibátlanul a bresciai kapuba.

A Cagliari megérdemelten verte 2-1-re a sok helyzetet elpuskázó Avellino gárdáját. A szárdok góljain Marco Sau és Federico Melchiorri osztoztak, a hajrát Mariano Arini találatával tették szorossá a farkasok, de egyenlíteni már nem tudtak. Így Rastelli fiai hét ponttal szorosan követik a listavezető Livornót, míg az Avellino egyetlen győzelem mellett már a második vereségét szenvedte el.

A Cesena feledtette legutóbbi vereségét, és az Ascoli otthonában aratott 3-1-es sikerrel a tabella harmadik helyére lépett előre. A bátran küzdő hazaiakat nem volt egyszerű megtörni, a második félidő derekánál Camillo Ciano kapufáról a gólvonal mögé pattanó szabadrúgásából szerezték meg a vezetést a csikóhalak, majd Antonino Ragusa duplája végképp eldöntötte a három pontot sorsát, az Ascoli már csak szépíteni tudott Petagna révén.

Hatalmas küzdelemben, de gól nélkül zárult a Bari és a Pescara összecsapása, pedig mindkét csapat előtt óriási lehetőségek egész sora maradt ki, különösen Valiani, illetve Lapadula járt élen a helyzetek kihagyásában. A két potenciális élcsapat közül a pugliaiak jelenleg öt, az abruzzóiak négy ponttal rendelkeznek.

A Vicenza meglepetésre nem bírt az újonc Comóval, a találkozó végeredménye 3-3 lett. A lombardiaiak ráadásul az első félidőben kétszer is vezetést szereztek Sbaffo és Gerardi révén, de a Vicenza mindkétszer hamar válaszolt Raicevic és Galano jóvoltából. Aztán amikor a 83. percben nagy nehezen Giacomelli találatával megszerezte az előnyt a hazai gárda, úgy tűnt, hogy megnyerhetik a mérkőzést, de két percre rá Bessa révén egyenlített a Como, és megérdemelten vittek el egy pontot a Stadio Romeo Mentiből, megszerezve első egységüket az idei Serie B-szezonban.

A Perugia hiába játszott emberelőnyben a 36. perctől a Crotone ellen, csak 0-0-s döntetlenre volt képes, így három forduló után mindkét csapat négy-négy ponttal áll a középmezőnyben.

A Spezia végre megszerezte első győzelmét a szezonban, miután az ezúttal gyengébben muzsikáló Salernitanát verte házon kívül 2-0-ra. A liguriaiak részéről az első félidőben Josip Brezovec, a másodikban Andrea Catellani volt eredményes, a déliek a finisben még egy tizenegyest is elhibáztak.

A Trapani hiába vezetett sokáig és látszólag uralta a mérkőzést a Virtus Lanciano ellen, csak 1-1-es döntetlenre végzett odahaza. A szicíliai gárdából Gennaro Scognamiglio egy gyönyörű fejessel volt eredményes, de a hajrában Eric Lanini szintén fejjel válaszolni tudott, így Cosmi együttese nem tudta megőrizni dobogós helyét, de öt ponttal még mindig az előkelő negyedik helyen áll.
Az első két fordulóban a győzelmet hajrában elszalasztó Novara együttese ezúttal kitartott a végsőkig és 1-0-ra megverte a Virtus Entella gárdáját. Az újonc együttes találatát Jacopo Manconi szerezte a 60. percben, így -2 pontról indulva már 2 ponttal rendelkeznek, míg az Entella a győztes rajt után másodoszor kapott ki.

A Pro Vercelli és a Latina 1-1-re végzett egymással. A nerrazzurik a 29. percben szerezték vezetést, amikor Corvia ollózásába Dumitru csúsztatott bele eredményesen, majd a hazai rohamok végül a 93. percben értek célba Luca Castiglia találata révén. Iulianóék tehát harmadszor is ikszeltek, míg a Vercelli veretlenségét megőrizve már öt ponttal rendelkezik.

A két vereséggel rajtoló Modena a harmadik forduló nyitómérkőzésén 1-0-ra diadalmaskodott a Ternana ellen. A kanárik győztes találatára egészen a 86. percig kellett várni, ekkor a csereként beállt uruguayi Agustin Olivera döntött a három pont sorsáról. A mérkőzésen két kiállítás is történt, a hazaiak az 56. perctől emberhátrányban játszottak Doninelli piros lapja után, egészen a 79. minutumig, amikor a vendégektől Valjent követte őt az öltözőben. A két piros mellett a játékvezető összesen kilenc sárga lapot is felmutatott. Crespóék megszerezték első győzelmüket a Serie B-ben, ám a szörnyek egyetlen ponttal a sereghajtók közt szerénykednek.

forrás: Serie B magyar oldal