Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Amíg élet van, addig remény is van

Rudi Garcia elmondása szerint a Románál még mindig nem tettek le a bajnoki címről, hiszen mindig nagyot kell álmodni.

 
A Roma 8 pontos hátránnyal indul neki az utolsó 5 fordulónak, azonban Rudi Garcia szerint nem szabad még lemondani a bajnoki címről.

"Amíg élet van, addig remény is van."- mondta Garcia a Sky Sport 24-nek.

"Előfordul, hogy egy rossz passz miatt marad a különbség, olyankor sokkal nehezebb a helyzet. Aztán, amikor már úgy néz ki, hogy semmi nem változik, hirtelen csoda történik. Firenzében nagy valószínűséggel nehéz meccs vár ránk, míg a várakozások szerint a Juventusra könnyű meccs vár hazai pályán a Bologna ellen. De persze sosem lehet tudni."

"Hogy reális-e a két csapat közti pontbeli különbség? Mindkét csapat kivételes szezont tudhat maga mögött, számos rekordot megdöntve. Mi minden meccset meg akarunk nyerni, de úgy látszik, hogy a Juventus is."

Nagyot változott az élet a Románál, mióta Rudi Garcia tavaly nyáron átvette az irányítást.

"Tudtam, hogy nehéz környezetbe csöppenek és hogy a csapatnak új ingerekre van szüksége a munkában. Amint ezt sikerült megtalálni, máris jöttek a sikerek."

"A csapat többféleképpen is tud játszani? Az elismerés mindenkié. Számomra a legnagyobb siker az, hogy visszaadtuk a szurkolók hitét és büszkeségét. Például nézzük meg az Atalanta elleni meccset, azon a mérkőzésen fantasztikus volt a légkör. A szurkolók és a játékosok közötti egység csodálatos dolog, hatalmas elégtétel."

"Ez az én Romám lenne? Előtte a szurkolók nagyon csalódottak voltak, de neked mindig tisztelned kell őket. Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor is közel kell lenned a csapathoz. Tisztában kell lenned a csapat tudásával és akkor tudsz szórakoztató, eredményes futballt játszatni. Ez a legfontosabb dolog, ez a titka a sikereknek."

Ezt követően Rudi Garciát a nyári átigazolásokról faggatták, különösen Jackson Martinezre voltak kíváncsiak.

"Erről még nem beszéltem velük. Egyedül annyit mondtam el, hogy egy ehhez hasonló csapatot szeretnék és ha lehet tartsák meg a keretet még mielőtt vásárlásba kezdenek."

"A legfontosabb, hogy jövőre ott leszünk a BL-ben és szeretnénk legalább a csoportból továbbjutni és egészen addig menetelni, amíg a nagy európai csapatokkal fel tudjuk venni a versenyt."

"Ezt szeretnénk megpróbálni a jövőben, de jelen helyzetben a Roma még nem tart ott."

"Ami engem illet, nagyon jól érzem magam itt, majd a szezon végén fogok beszélni a vezetőkkel. Imádom Olaszországot, különösen Rómát, a fővárost. Itt a futballt szenvedélyesen imádják, engem is más mércével mérnek, de én szeretem ezt. Szeretnénk egy nagyon erős csapatot építeni, mert minden Roma szurkoló megérdemli ezt. Nagyon fontos, hogy álmodj mindig nagyot." 


forrás: asroma.hu