Recent comments

Friss Hírek

Tűz alá vett fekete mezben az EL-ben

Nehéznek ígérkező ukrajnai kirándulás vár a Lazióra.

 
Fasiszta jelzőkkel illetik az új felsőt.

Bár ma  fontos mérkőzést rendeznek Ukrajnában, ahol a tavalyi döntős Dnipro együttese fogadja a Laziót az Európa-ligában, mégsem maga a találkozó került a középpontba, hanem a rómaiak új idegenbeli meze, amit este fognak viselni a meccsen. Milánóban ugyanis bemutatták a biancoceleste új idegenbeli dresszét, ami alaposan kiverte a biztosítékot Franciaországban. A Le Monde nevű francia lap szerint a “fekete póló” visszatér, ahogyan vele együtt a rasszistaként emlegetett Paolo Di Canio emléke is.

A kékek korábbi futballistája soha nem titkolta érzelmi és politikai hovatartozását, és ezért rengeteg alkalommal büntették az egykori kiváló Lazio-csapatkapitányt. 




A Macron szponzor által tervezett fekete alapú mezen a Lazio kabalaállata és jelképe, a sas látható, amit a franciák az egykori Harmadik Birodalom megjelenéséhez hasonlítanak.

Bizony  a mindenbe belekötő francia tollforgatók nagyon is túlzásba vitték az üldözési mániájukat a mezzel kapcsolatban…

Gyorsan jött is a válasz Formellóból, a rómaiak részéről: “A fekete az egyetlen olyan szín, amely lehetővé teszi, hogy a 80-as években használt egykori mezünket újraélesszük, amelyen a stilizált sas látható. A bemutatás előtt elküldtük a tervezett mezt az UEFA illetékeseinek, ők pedig rendben találták a dresszt.”

A fekete felső tehát marad, és ma este látható is lesz a találkozón. Pioli mester szerint a tervezettek szerint Marchetti áll majd a kapuban, előtte a sérült Konko kivételével Basta, Gentiletti, Hoedt és Radu lehet a hátsó alakzat. Onazi és Parolo lehetnek a belső középpályások védekezésben, előttük Felipe Anderson, Milinkovic-Savic és Kishna kapják a támadóbb feladatokat, az egy szem előre tolt ék pedig a hétvégén az Udinese elleni győzelem alkalmával duplázó Alessandro Matri lehet. Morrisont izomsérülés miatt nem is nevezték a mérkőzésre. Pioli szerint jó teszt lesz ez csapata számára, amely nagy csalódást ért meg azzal, hogy nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Leverkusen ellen…

A biancoceleste kerete a találkozóra, amely 21 óra 05 perckor kezdődik a Dnipro Arenában:

Kapusok: Marchetti, Berisha, Guerrieri;

Védők: Konko, Basta, Radu, Hoedt, Gentiletti;

Középpályások: Lulic, Candreva, Cataldi, Parolo, Onazi, Milinkovic-Savic, Felipe Anderson, Mauri, Oikonomidis;

Támadók: Kishna, Keita, Matri.

Ha Pioli betartja ígéretét, akkor több alapember, így Candreva, Lulic, Mauri és Cataldi is a kispadon kaphat helyet a kezdő sípszó időpontjában, Biglia pedig sérülés miatt hiányozhat majd.

Egy biztos, a fekete mez februárig marad, azzal vagy anélkül, de bravúrral le kell győzni az ukránokat!

forrás: azzurri.co.hu