Recent comments

Friss Hírek

Scudetto? Még nem került szóba... !

A Napoli 5-0 arányban verte tegnap este a San Paoloban a bajnoki bronzérmes Lazio együttesét. 


Pár napja még csőstül kapta  a kritikákat mindenkitől a csapat játékát illetően Maurizio Sarri – még a Napoli élő legendája, Pibe de Oro, vagyis Maradona is megkérdőjelezte a vezetőedző döntéseit az együttes játékával kapcsolatban. A héten azonban csattanós választ adott a csapat: az El-ben és a Serie A-ban is 5-0 arányú győzelmet produkált a kék mezes gárda. A szenvedő felek a belga FC Brugge, és tegnap a fent említett Lazio voltak. 

Nagyot fordult a világ a csapat háza táján, egyesek már a Scudetto megnyerését rebesgetik… Azt viszont be kell látni, hogy ez még nagyon korai feltételezés így a bajnokság elején, ezért is intett óvatosságra a toszkán származású allenatore!

Na erre majd mit mond Maradona? Az Empolitól érkezett edző meghallgatta a legenda kritikáit, de mint mondta, még csak az út elején jár a gárda, változások szükségesek a csapat szerkezetében. Ennek első lépéseként felhagyott a Nápolyban Benítez idejében jól megszokott 4-2-3-1-es felállással, és átállt a 4-3-3-as formációra.

A középpályás védekezésben Jorginho-ra szavazott Valdifiori helyett, és ez nagyon jó döntésnek bizonyult, rengeteg labdát szerzett a brazil, erősítve ezzel a védelem stabilitását, ahol Koulibaly is egyre jobban magára talál. Az Udinesetől igazolt, szintén brazil Allan is nagyon hasznos munkát végzett, gólja mellett egy asszisztot is kiosztott. A csapatkapitány Hamsik pedig megadta a stabilitást a támadók felé, sajnos a meccs vége felé megsérült egy belépőt követően, még nem tudni, mennyit kell kihagynia. A támadó hármas kiválóan teljesített, Callejón végéig nagy kedvvel futballozott, pedig tavaly nem éppen ez volt rá jellemző Benítez irányítása alatt (az egy másik dolog , hogy nem jöttek ki jól a spanyol trénerrel…). Higuain és Insigne pedig megállíthatatlanok voltak. Pipita fantasztikus egyéni megmozdulás után lőtte első gólját, amikor is beforgatta a védőjét, és a hálóba lőtt. Második találatánál pedig hatalmas bombát eresztett Marchetti kapujának oldalába.  És itt értünk el Lorenzo Insignéhez, aki hihetetlen lendülettel és sebességgel közlekedett a pályán, gólja pedig nagy önbizalomról tett tanúbizonyságot. A hosszú sérülése után az előző idényben csak magát kereső olasz válogatott szélső megmutatta, hogy miért tartják az itáliai labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének. Rengeteg egy az egy elleni szituációt kezdeményezett – és nyert meg – az apró szélső. A hazai drukkerek nagy kedvence végre ismét képességeihez mérten teljesített!

Az előző idényben pont a Lazio elleni vereséggel dőlt el, hogy nem indulhat a Bajnokok Ligájában a Napoli, most alaposan sikerült visszavágni az akkori csalódásokért. Higuain szerint a küldetés újraindult, jövőre cél a BL csoportköre!

De nem mehetünk el szó nélkül a római sasok gyenge teljesítmény mellett sem…

Bár csütörtökön 94 percig kiválóan teljesítették Pioli taktikáját játékosai (hiszen addig vezettek egy góllal idegenben a tavalyi El-döntős ukrán Dnipro ellen), mégis döntetlen lett a vége egy védelmi hiba után, ami ma is megjelent a hátsó alakzat munkájában – sajnos több alkalommal is. A Radu, Hoedt, Mauricio, Basta hátsó négyes lassúnak és nehézkesnek tűnt a nápolyi támadók mellett. Átjáróház volt a biancoceleste védelme, és fegyelmezetlenségek sora jellemezte a rómaiak védekezését. Az olasz válogatott szélső, a csapat egyik erőssége, Candreva sérülés miatt nem is volt nevezhető a találkozóra, a helyén játszó Keita Balde pedig ma nem tudta hozni lendületes játékát, a csereként beálló Felipe Andersonnak pedig semmi sem sikerült. A tavalyi év nagy felfedezettje gyakorlatilag csak keresi magát, nyoma sincs a régebben látott gólerős és agresszív játékának. Az előző fordulóban két gólt szerző Matri pedig helyzetbe sem került, a labdák megtartása is megoldhatatlan feladatnak bizonyult számára, egyszerűen észrevehetetlen volt. A leváltott, majd újra csapatkapitánynak nevezett Mauri nyári átigazolási hercehurcája után még nem a régi, nem érezte a meccs ütemét, nem tudott vezérré válni. A válogatott portás, Marchetti igazából a gólokról nem tehetett, kiszolgáltatott helyzetbe hozta a nehézkesnek és fáradtnak tűnő védelem. Összességében ötlettelen és lassú volt a Pioli-legénység, amely nem süllyedhet sokáig magába, mivel hétközi forduló következik, hamar fel kell állniuk a padlóról.

Érdekes hogy a két csapat közvetlenül egymás mellett áll a tabellán a Serie A-ban, a Lazio 10., őket követi a Napoli a 11. helyen. A formát illetően viszont ellentétes utat járt be a csapat a mérkőzésen – Higuaínék összeálltak, Sarri csapata pedig teljesen szétesett a találkozón.

forrás: azzurri.co.hu