Recent comments

Friss Hírek

Nehéz időszakon mentünk keresztül

Szerdán a Frosinone megszerezte első pontját a Serie A-ban a bajnoki címvédő, Juventus ellen. 


A mérkőzést követő érzéseiről kérdezte az RTL 102.5 rádió a kiscsapat fiatal edzőjét, Roberto Stellonét.

“Rengeteg üzenetet kaptam a barátaimtól és volt csapattársaimtól a mérkőzés után” – kezdte Stellone.

“Egy nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül a csapattal, míg nem volt pontunk. A szerdai azonban nem csak egy hétköznapi dolog volt. Ez volt a klub történetének első Serie A-ban szerzett pontja. Ezt ráadásul még értékesebbé teszi, hogy mindezt egy olyan csapat ellen sikerült végrehajtani, mint a Juventus” – mutatott rá a Serie A idei kiírásának legfiatalabb edzője, hogy mit is jelentett a torinói mérkőzés a klubnak.

“Hogyan kerülhetett a Frosinone az első osztályba? Nem a pénz volt a legfontosabb hajtóerő. Persze olyan aspektusban, ha az átigazolásokat tekintjük, mert abban nem vehetjük fel a versenyt a többi klubbal. Inkább a hosszú évek óta végrehajtott tudatos tervezést emelném ki. Kétségtelen az is, hogy a csapat elnöke nagyon jó érzékkel tudta kiválasztani a megfelelő játékosokat és edzőt” – értékelte klubját a tar edző.

“Fontos megemlíteni azt is, hogy négy-öt fiatalt sikerült beépítenünk a felnőtt csapatba az akadémiánkról. Ez azt hiszem olyasmi, melyet egyik Serie A-s klub sem mondhat el magáról.”
Az interjúban természetesen megkérdezték tőle, hogy melyik csapatnál képzeli el a jövőjét, miután feláll a Frosinone padjáról.

“Szívem szerint egyik olyan klubban lennék edző legközelebb, melyben korábban játékosként is megfordultam, tehát irányítanám vagy a Napoli, vagy a Torino, vagy a Genoa csapatát” – zárta Stellone az interjút.

forrás: azzurri.co.hu