Recent comments

Friss Hírek

Jól játszottunk, de pontatlanul

Massimiliano Allegri véleménye szerint a Juventus azt tette, amit tennie kellett, és csupán a passzok pontatlansága miatt kapott ki a Napoli együttesétől.


A tavalyi évhez képest a Juventusnak tizenhárommal kevesebb pontja van, miközben héttel kevesebb gólt lőtt a csapat, és öttel többet kapott a szezon ugyanezen szakaszához hasonlítva.

A tavalyi évben a Juventus összesen három mérkőzést veszített el, miközben idén a csapatnak ezt sikerült már csupán hat találkozó alatt elérnie.

„Ha nem tévedek, a Napoli véleményem szerint nagyon jól kontrázott. Többször labdát vesztettünk, a második gól pontatlan passzok nyomán született.” - kezdte magyarázkodását Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának a 2-1-es vereséget követően.


„A srácok azt tették, amit tenniük kellett, több jó lehetőséget kialakítottak, azonban ezeket nem sikerült értékesíteni. Nehéz pillanatokat élünk át, ezt senki nem tagadhatja, azonban a bajnokság hosszú, és hamarosan jön a válogatott szünet.

Körülbelül az első huszonöt percben mi voltunk a jobb csapat, és úgy tűnt, hogy irányítottuk a meccset, azonban a mérkőzés ismét egy pillanatnyi összjátékon dőlt el, amely Lorenzo Insigne és Gonzalo Higuaín nevéhez fűződik. A Napoli jól szervezett csapat, és amikor ellenük hibákat vét egy együttes, akkor várható, hogy ezeket a hibákat kihasználva azonnal büntetnek.

A futball könyörtelen. Előfordulhat, hogy harminc kapura lövés után két gólt kap a támadó csapat kontrákból. Azon dolgozunk, hogy minél több játékost visszahozzunk a megfelelő fizikai állapotba, ami révén több lehetőségem nyílik.

Ahogy a többi mérkőzésen is, nem kérhetek többet a játékosaimtól.”

A Napoli elleni mérkőzésen Hernanes trequartistaként játszott, miután előzőleg a védősor és a középpályások teljesített szolgálatot az edző utasításai szerint.

„Azért döntöttem így, mert Mario Lemina gyorsabb játékos a központi középpálya jobb oldalán, Hernanes pedig jobban tud osztogatni. Volt néhány jó megmozdulása, illetve néhány kevésbé jó.
Jelenleg ezek a játékosok állnak a rendelkezésemre, és ezeket a döntéseket kellett meghoznom.”

A Napoli sokkal agresszívebb csapatnak tűnt, és tizennégy alkalommal szerzett labdát az ellenfél térfelén, míg a Juventusnál ez a szám mindössze kettő.

„Azt hiszem, hogy a játék gyorsaságának a tekintetében ma este elég egyenletes mérkőzést láthattunk. A csapat jellemző Dybaláva, Pereyrával és Zazával inkább a sebességre épülnek, nem pedig a fizikai erőre.

Európában teljesen más a helyzet, mint az olasz bajnokságban. Például ezek a mérkőzések továbbjutásról döntenek, ez pedig előny lehet. Tudom, hogy vannak statisztikák, amik számtalan dolgot mutatnak, mint például a középpályán megszerzett labdákat, azonban a csapatom jól játszott.

A Napoli rendkívül minőségi csapat, és teljesen természetes, hogy ha hibáink révén helyet adunk nekik, akkor kihasználják a lehetőséget.”

A Juventus számára egyre távolodik a sorozatban ötödik scudetto álma, vagy elérhető lenne még a bajnoki cím?

„El tudok képzelni olyan Juventust, amely képes a tabella elején elfoglalt helyekért harcba szállni. Azt nem tudom, hogy képesek vagyunk-e bajnokságot nyerni, de mindenképpen meg kell próbálnunk.

Helyt kell állnunk a Bajnokok Ligájában és a Coppa Italia küzdelmeiben is. El kell ismernünk, hogy csak egyetlen győztes lehet, és vannak évek, amikor a dolgok nem a mi kedvünk szerint alakulnak. Egy szöglet képes megváltoztatni egy egész bajnoki sorozatot, azonban ez nem törli el a múltbeli teljesítményt.”

A Premium Sport számára adott interjúban a tréner egyéb szempontokat is megvilágított, és a kemény munka szükségszerűségét emelte ki.

„Tudom, hogy edzőként mindig célkeresztben vagyok. Most talán annyira meg kell dolgoznom a Juventusért, mint még soha. A tavaly nagyon jól teljesítettünk, ám most nehézségeket tapasztalunk.

Dolgoznunk kell azért, hogy leküzdhessük ezeket. Az eredmények és a Serie A állása nem írható át. Most győznünk kell, ahhoz pedig elengedhetetlen a kemény munka.

Nem volt egyszerű a Napoli ellen játszani, mivel ők mindig veszélyesek.”

Az egykori Cagliari edző nem vesztette el hitét saját ötleteiben vagy a játékosaiban, és nem szeretné, ha bárki túlságosan csüggedt lenne a Juventus aktuális formája miatt.

„Mindenki adott módon látja a dolgokat. Én hiszek a saját ötleteimben és az elmúlt szezonokban ezek jó szolgálatot tettek számomra. Ahogy mondtam előzőleg, a srácok jól játszottak, és nem sokat hibáztak.

A futballban elkerülhetetlenek a nehéz pilanatok, azonban nem szeretnék savanyú arcokat látni, mintha temetésen lennénk. Ezeket a helyzeteket ki kell elemezni és meg kell oldani.”

forrás: juventuz.blog.hu