Recent comments

Friss Hírek

Pellé fejese megmentette a squadra azzurrát

Horvátország Azerbajdzsán elleni gól nélküli döntetlenje után kis híján Olaszország is „beleszaladt” egy kevés eseményt hozó 0–0-ba Málta ellen, ám Graziano Pellé fejese megmentette a squadra azzurrát. 

 
Kilencven percnyi szenvedés – így lehet jellemezni Olaszország Málta elleni összecsapását. 

Antonio Conte csapata alacsony színvonalú összecsapáson múlta felül a képességekben tőle jócskán elmaradó vendégcsapatot, amely ötvédős felállásával, az egész meccsen nyújtott rendkívül szívós védekezésével alaposan megnehezítette Andrea Pirlóék dolgát.

A döntő mozzanatot a 69. perc hozta el, amikor két összeütköző máltai védő hibája következtében Antonio Candreva adhatott be a jobb oldalról, a labdára Marco Parolo robbant be, és ugyan lemaradt, de mozdulatával megzavarta Andrew Hogg kapust. Így viszont Graziano Pelle az üres kapuba továbbította a labdát, egészen pontosan vállal, amiért utóbb – kezezés miatt – tiltakoztak a máltaiak.

Jellemző, hogy az utolsó percek olasz cicázással teltek, ám a középpálya közepén, illetve a saját térfélen – a három pontot bebiztosító hármas sípszót várva. Olaszország a horvátok pontlevonása miatt a csoport élére lépett. 

H-CSOPORT
Olaszország–Málta 1–0 (0–0) 
G: Pellé (69.)   

forrás: NSO