Recent comments

Friss Hírek

Nem akarok kétszázszoros válogatott lenni

Gigi Buffon véleménye szerint az olasz válogatottnak jobb teljesítményt kell nyújtania a Bulgária elleni meccsen, illetve a tapasztalt kapus a visszavonulásról is szót ejtett.


Vasárnap este az olasz válogatott a palermói Stadio Barbera gyepén fogadja Bulgária válogatottját, és ez lesz a harminchétéves futballista százötvenedik válogatottsága.

„Elismerem, hogy ez tényleg elég sok mérkőzés.” - mondta mosolyogva Gigi Buffon a sajtótájékoztatón. „Remélem, hogy készen leszek a mérkőzésre, és magas szinten teljesíthetek egy újabb meccsen.

Azt a jövő dönti el, hogy még két, tíz vagy harminc meccs vár rám a válogatottban, azonban nem célom a kétszáz válogatott mérkőzés elérése. Nem kívánok negyven éves korom után védeni.


A válogatottban az a nagyszerű, hogy mindig az újdonság érzésével tölt el. Kiváló érzés, hogy érettebbé válunk, és átérezzük mindennek a jelentőségét. Ezzel a tudattal nem engedhetjük meg magunknak az arroganciát vagy sznobizmust.

Ebben a tizennyolc évben az olasz válogatott keretében átéltem a lelkesedés csúcspontjait és az érdektelenség mélységeit. Véleményem szerint ez tükrözi a társadalom és az ország hangulatát.

A szurkolók hozzászoktak ahhoz, hogy jelentős eseményeket láthatnak folyamatosan, ezért úgy érzik, kihagyhatnak egy-két eseményt, és ezek követése helyett inkább kiugranak pizzázni egyet.”

Az olasz válogatott kritikában részesült, miután 1-0-ra győzött csütörtökön Málta ellen, azonban továbbra is vezeti a csoportját, miután Horvátország gól nélküli döntetlent ért el Azerbajdzsánban.

„Ebben a csoportban két vagy három csapat harcol az EB-re való kijutásért egészen az utolsó mérkőzésekig, és természetesen remélem, hogy Olaszország a megérdemelt módon kijut a 2016-os EB-re.

A kis csapatok elleni meccseket követően mindig kritikában részesülünk. A média és a szurkolók a gólok száma alapján ítélkezik, azonban nem egyszerű olyan csapatok ellen betalálni, akik csak a védekezésre koncentrálnak.

Az olasz válogatott nem játszotta az évtized mérkőzését Málta ellen, azonban nem volt ez annyira rossz sem. 1-0-ra nyertünk, azonban tudjuk, hogy javulnunk kell.” - zárta realistán a sajtótájékoztatót a világbajnok hálóőr.

forrás: juventuz.blog.hu