Recent comments

Friss Hírek

Hétvégén indul a szezon

Ezen a hétvégén végre kezdetét veszi a Serie B 2015-2016-os kiírása a hosszú nyári szünet után.


Sajnos, ahogy megszokhattuk az olasz másodosztályban a mercato nem csak az átigazolásokról szólt, hanem az egyes csapatok körüli botrányról is. 

Végül csak hétfő este, alig néhány nappal a szezonkezdés előtt vált hivatalossá, hogy mely 22 csapat indulhat a bajnokságban.

Az már korábban kiderült, hogy a csődbe jutó Parma csapatát a nyári szünetben sem sikerül megmenteni, így a szebb napokat is látott egyesület kénytelen lesz a Serie D-ben elindulni. Helyükre augusztus elején a papíron másodosztályú kieső Bresciát jelölte a szövetség.

Az egész nyáron húzódó bundabotrány végeredménye az lett, hogy mind a Cataniát, mind a Teramót visszaminősítették a harmadosztályba, a szicíliaiak 9, az abruzzóiak 6 pont levonással kezdhetik az új idényt. Mint ismeretes a Catania tavasszal legkevesebb öt mérkőzés végeredményét manipulálta a másodosztályú bennmaradás érdekében, a Teramo pedig a Lega Próbeli utolsó előtti fordulóban lefizette az ellenfelet, hogy bebiztosítsa a feljutást.

A két kizárt csapat helyét végül az osztályozót elvesztő Virtus Entella és a Lega Pro B-csoportjában – a Teramo mögött – második helyezést elérő Ascoli foglalhatja el.

A Serie B esélyesei közé természetesen az első osztályú kiesőket és a tavalyi élcsapatokat lehet sorolni. A Cagliari és a Cesena is komoly erősítéseken ment keresztül, a szárdok gyakorlatilag a legfőbb várományosai az egyik automatikus feljutó helynek. A tavalyi rájátszás résztvevői közül a Spezia, a Perugia és a Pescara most is egyértelműen a legjobbak közé várható, ugyanakkor a Vicenza és az Avellino valamelyest gyengült, de az általános vélekedés szerint a kiválóan erősítő Bari, valamint az elmúlt szezonban jobbára csak bukdácsoló Crotone és Modena idén akár a rájátszásért is harcolhat.

Az újonc közül a hatalmas szurkolói bázissal rendelkező Salernitana visszatérését övezi a legnagyobb érdeklődés, de a szebb napokat is látott Como szintén újra a másodosztályban indulhat, a Novara egy év kihagyás után került vissza a Serie B-be, valamint a már említett Ascoli kapta meg az indulási jogot. A pályán kiesett négy csapat közül ténylegesen csak a Cittadella és a Varese búcsúzott a másodosztálytól, a kizárások miatt a Brescia és a Virtus Entella megőrizhette tagságát.

Magyar játékosokért is szoríthatunk idén, hiszen Adorján Krisztián a Novara felkészülési mérkőzésein gyakran lehetőséget kapott és eredményesen is játszott, így bizakodva várhatjuk, hogy élesben is be fogják őt dobni. Ugyanakkor Tamás Krisztián várhatóan a Speziában is csak kispados lesz. Eközben a Lega Pro C-csoportjának egyik esélyese, a Lecce csapata Vécsei Bálintot foglalkoztatja.

Az új szezon szombat este a Cesena-Brescia találkozóval veszi kezdetét, vasárnap igazi csemege lehet két campaniai csapat rangadója, a Salernitana-Avellino összecsapás, de komoly küzdelemre számíthatunk a Bari-Spezia mérkőzésen is, hétfő este pedig Cagliari-Crotone találkozóra kerül sor. A később kijelölt, Ascoli és Virtus Entella egymás elleni csörtéjét vélhetően későbbi időpontra halasztják.

forrás: azzurri.co.hu