Recent comments

Friss Hírek

Több gólt kellett volna lőnünk

A szövetségi kapitány azzal kezdte a bolgárok elleni győztes mérkőzés utáni sajtótájékoztatót, hogy az Azzurrinak jóval határozottabbnak kell lennie a tizenhatos környékén. 


Mindezt annak ellenére, hogy a Squadra Azzurra komoly lépéseket tett a 2016-os Európa-bajnokságra történő kvalifikáció felé – ami persze érthető.

Egy másfajta olasz csapatot láthattunk tegnap este, mint Málta ellen, ami az első félidőben megjelenő fölényben meg is jelent. Azonban ennek ellenére a csapat csak a hatodik percben odaítélt és értékesített büntetővel tudta megszerezni a vezetést Szicíliában. Pedig, ha ránézünk a statisztikákra, akkor láthatjuk, hogy az első félidőben az Azzurri 15-ször lőtt kapura. Viszont így is Gianluigi Buffonnak kellett mentenie a félidő végén, hogy hazai előnnyel vonuljanak a csapatok az öltözőbe.

Conte a sajtónak nem igazán szeretett volna egy játékost sem kiemelni a teljesítménye miatt, főleg amiatt, mert aggasztotta a gólok hiánya: “Nem szeretnék az egyes játékosokról beszélni” – mondta a Rai Unónak.

“De ha mégis ki kellene valakit emelnem az Verratti és Buffon lenne. Marco olyan játékos, akire nyugodtan lehet majd építkezni, de még tapasztalatot kell szereznie. Gigi pedig egy nagyon fontos védést mutatott be, ezért is egy hatalmas biztosíték, ha ő van a kapuban.”

“Hat pontot szereztünk a két mérkőzés alatt, de én ettől függetlenül egy kicsit csalódott vagyok. Több gólt kellett volna lőnünk. Viszont elégedett is vagyok a játékosok hozzáállása miatt, és ez boldoggá tesz” – tette hozzá.

forrás: azzurri.co.hu