Recent comments

Friss Hírek

Roma-Leverkusen előzetes

A Roma csapata ma sorsdöntő mérkőzést játszik a németekkel, és amennyiben nem nyer, szinte borítékolható az újabb BL-kudarc.


A Farkasok a hősies, Barca elleni döntetlen és a sokkoló fehérorosz vereség után 2 gólos előnyt buktak el a hajrában ma esti ellenfelük otthonában.

A csapat morálja tovább romlott, amikor Milánóból távozott pont nélkül, a jó teljesítmény ellenére. Radja Nainggolan szerint azonban csapata készen áll a feladatra, és mindent megtesz ma első idei BL-győzelme megszerzéséért.

“A szerdai mérkőzés nagyon fontos, minden áron nyernünk kell, hogy továbbra is legyen esélyünk a kvalifikációra.”-mondta Radja Nainggolan.

“Nem voltunk elég könyörtelenek az Inter ellen. Több helyzetünk volt, még több, mint az előtte lévő meccseken, nem érdemeltünk vereséget.”

A német csapat ezzel szemben épp a gólszerzésbe lendült bele elmúlt néhány meccsén, hiszen 3 tétmérkőzésen 11 alkalommal volt eredményes a Roma ellen elért 4-4 óta. A Leverkusen védekezése azonban nagyon is megkérdőjelezhető, főleg a Wolfsburg elleni 2-1-es bajnoki vereség után, így az eddigi 14 tétmeccsükön 32 gólt szerző Garciaéknak mindenképpen ezt kell kihasználniuk a győzelem kiharcolásáért.
Ami a sérüléseket illeti, Keita és Totti továbbra sem elérhető a Románál, játékra kész azonban az elmúlt két meccsen nem játszó Daniele De Rossi. A vendégek oldalán Ryu Seung-woo, Jedvaj és Hilbert a sérült, Lars Bender játéka pedig bokasérülés miatt egyáltalán nem vehető készpénznek.

A Farkasok európai porondon nyújtott statisztikáira igen csak ráférne egy pozitív lökés: a Roma az utóbbi 8 hazai mérkőzéséből egyet tudott csak megnyerni európai kupameccsen; legutóbb a Bayern járt az Olimpicoban a Bundesliga csapatai közül, az eredményt pedig mindannyian ismerjük.

A Leverkusen idegenbeli mérlege, főleg ha olasz csapatokról van szó, szintén nem túl hízelgő: 8 olasz látogatásából 1-szer tudott nyerni; legutóbbi meccse a Roma ellen egy, az utolsó pillanatokban egy Berbatov-góllal megmentett 2004-es döntetlen volt az olasz fővárosban.

Várható kezdők
Roma (4-3-3) Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Salah, Dzeko, Gervinho

Leverkusen (4-2-3-1) Leno; Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell; Kramer, Kampl; Bellarabi, Calhanoglu, Mehmedi; Chicharito

tv: sport 2  20.45 

forrás: azzurri.co.hu
fo