Recent comments

Friss Hírek

Még minden nyitott

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri egyelőre nem árulta el, hogy milyen hadrendben küldi majd pályára csapatát a Manchester City ellen, de egyértelművé tette, a zebramezes együttes a győzelemért fut ki a gyere a torinói mérkőzésen.


"Evra felépült, én pedig az utolsó edzés után hozom meg a végső döntést." - nyilatkozta Allegri mosolyogva a mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"Ez egy fontos mérkőzés, amely a csoport első pozíciójáról dönthet. A győzelemre kell összpontosítanunk, mivel ez az egyetlen eredmény, amely holnap garantálhatja a továbbjutást. 

Amennyiben nem győzünk, úgy a Sevilla eredményétől függ minden a Borussia Mönchengladbach ellen. A Manchester Cityvel nézünk szembe, amely Európa legerősebb csapatainak egyike."


Az Juventus fiatal középpályását, Paul Pogbát gyakran hasonlították már az ellenfél veteránjához Yaya Touréhoz. 

"Először is van köztük tíz év különbség! Mindketten kivételes játékosok, Paulnak van ideje fejlődni, s az a dolga, hogy minden egyes napon azon dolgozzon, hogy önmagát ösztönözze, ne a babérjain üljön, még a meccsek közben sem.

Négy játékos áll a rendelkezésemre a támadósorban, s azt gondolom, hogy ketten játszanak majd. Három védővel állhatunk fel, Juan Cuadradót a szélen használhatjuk, azonban még nem döntöttem. Lehetőségünk van három vagy akár négy védővel játszani.

Nem aggaszt, hogy a média pellengérre állít, ha nem játszatom Dybalát. Inkább az a rengeteg dicséret aggaszt, amivel elhalmoznak egy 21 esztendős játékost, aki jó teljesítményt nyújt, azonban időt és lehetőséget kell biztosítani számára ahhoz, hogy nyugodtan fejlődhessen. Ebben az életkorban nem helyezhetjük a teljes felelősséget a vállaira a Juventus sikerességéért. 

Mario Mandzukic meg fogja rúgni a góladagját a szezon végére. Jelen pillanatban Dybala remek formában van, de a csatárok hajlamosak időnként hullámvölgybe kerülni egy szezon során."

A Manchester City súlyos, 4:1-es vereséget követően érkezik Torinóba, vajon a Juventus számára jelenthet-e kiindulási alapot az a mérkőzés?

"Nagyszerű teljesítményt és nyomást láttam a Liverpooltól, a csatárokat elvágva minden támogatástól. A Manchester rengeteg minőséggel rendelkezik a középpályán és elöl, így természetesen nekünk a lehető legjobban ki kell használnunk a gyenge pontjaikat. Mikor olyan csapatokkal nézünk szembe, akik visszaállnak és ránk várnak, nem hagyhatjuk védtelenül magunkat a kontrákkal szemben. A játékosoknak meg kell tanulniuk felismerni a mérkőzés különböző pillanatit, s azt, hogy mikor kell iramot váltani.

Jelen pillanatban a Juventus fizikálisan jobb állapotban van, mint korábban. A zsinórban elért három győzelem a Serie A-ban segítette a csapatot fejlődni, s ne feledkezzünk meg arról, hogy mikor tíz új játékos érkezik, azok nem illeszkednek be csak egyszerűen egyik napról a másikra. Csak meg kell nézniük, hogy Alex Sandro, Dybala és Lemina mennyit fejlődtek az idő előrehaladtával. Ebben az időszakban elhullajtottunk néhány pontot a bajnokságban.

A Bajnokok Ligájában még minden nyitott, még nem értünk el semmit sem, így ma este nagy segítségre lesz szükségünk a szurkolóktól. Igaz, hogy az előző négy év hozzászoktatta a szurkolókat a győzelmekhez, ahogyan a Juventus történelme is tette, de meg kell szenvednünk és küzdenünk kell minden egyes mérkőzésen. Semmit sem érhetünk el automatikusan. Ezért a mérkőzés bizonyos szakaszaiban a srácoknak szükségük lesz a szurkolóik támogatására, s bizonyos vagyok abban, hogy este ott lesznek majd velünk."

forrás: juventuz.blog.hu