Recent comments

Friss Hírek

A Juve a szívem klubja

Paul Pogba a JTV-nek adott hosszú nyilatkozat során mesélt a klubhoz fűződő viszonyáról, a legendás tízes mezről, a gyenge szezonkezdetről és a távlati céljairól.


"A Juve az első klub, amelynél elkezdtem játszani." - nyilatkozta Pogba a klub hivatalos tévécsatornájának. "Ez az a csapat, amely lehetővé tette, hogy a nemzeti csapatban szerepeljek, az a csapat, amelynél az első gólomat szereztem, így most ez szívem klubja.

Engedték, hogy bizonyítsak a játékommal, s bíztak bennem, amikor a pályára küldtek. Tíz pontból mennyit adnék a Juve iránti szeretetemre? Tízet! Amióta itt vagyok, mindig mindent beleadtam a klubért, a mezért, mindenért. Száz százalékon játszom. Mindig.

Pogba először talán távoli lövéseivel, valamint az azokból születő szépségdíjas találatokkal vívta ki a csapat szurkolóinak elismerését és szeretetét, s megkérdezték arról, hogy vajon külön gyakorolja-e mindezt az edzések alkalmával.


"Amikor tizenegy játékos van senki ellen, kapus nélkül." - válaszolta Pogba viccelődve. "Van egy kapus, s szoktam gyakorolni a lövéseket az edzés végén, egyedül a kapussal, hogy fejlődjek."

A Juventus szezonja rendkívül gyengén indult, s a csapatnak azóta sem sikerült elkapnia a fonalat.

"Nehezen indult a szezon, de talpra tudunk állni. Egyszerűen mindig csak az adott találkozóval kell foglalkoznunk, s meg kell próbálnunk megnyerni néhány mérkőzést. Kizárólag csak a soron következő meccsre gondolunk, s ennek így kell lennie.


Korábban mindenki tudta, hogy nyerünk, de idén ez még nehezebb. Amikor valaki zsinórban négy bajnoki címet nyer, mindenki a Juvét várja, s a Juve ellen akar győzelmet aratni. Mindig van önbizalmunk, mindig hiszünk magunkban, de mindig a következő mérkőzésre kell gondolnunk, s mindent bele kell adnunk. 

Mindig szükségünk van rájuk, ugyanúgy akkor is, amikor rosszul megy, mint amikor jó teljesítményt nyújtunk." - szólt Pogba a zebramezes csapat szurkolóiról. "A nyolcvanadik-kilencvenedik percben már pusztán a tény, hogy az ember azt hallja, hogy »Forza Juve!» erőt ad nekünk, s ilyenkor tenni akarunk valamit értük, a csapatért, s ez nagy segítséget jelent. Ez energiát ad, a derbi kiváló példa erre."

A Juventus következő ellenfele az Empoli lesz, s a francia középpályás nehéz mérkőzésre számít a toszkán csapat ellen.

"Nehéz mérkőzés lesz idegenben. Azelőtt, hogy távoznánk a nemzeti csapatainkhoz, győzni akarunk, közelebb akarunk kerülni az élbolyhoz. Minden mérkőzés nehéz, de most erre kell gondolnunk, erősen kell összpontosítanunk, s meg kell próbálnunk győzni."

Nyáron Pogba örökölte meg a Carlos Tévez távozásával gazdátlanul maradt tízes mezt, amelyet korábban olyan legendák viseltek, mint Michel Platini, Roberto Baggio vagy Alessandro Del Piero.

"Mindig megtiszteltetés felvenni a Juve mezét, mert tudom, hogy a tízes szám a Juventusnál rendkívül fontos. Igazán hatalmas játékosok viselték: Platini, Baggio, Del Piero, így megtiszteltetés számomra ezzel a számmal játszani. Azt mondom magamnak, hogy ugyanolyan jól kell teljesítenem, mint ők, máskülönben az emberek megvárnak és legyilkolnak! Jó teljesítményt kell nyújtanom, tisztelnem kell ezt a számot, ezt mezt. "

A Juventus két döntetlent játszott az előzetesen a Bajnokok Ligája D-csoportjának leggyengébb tagjaként emlegetett Borussia Mönchengladbach ellen, s most a Manchester City ellen már egyetlen pont elég lehet a továbbjutáshoz.

"Tudjuk, hogy a Juventus magasabb szinten áll mint a Borussia, s mindig nehéz kisebb csapatok ellen játszani, ráadásul idegenben szerepeltünk. Győzni akartunk, de a kiállítás után nehézzé vált. 

A City? Mindig győzni akarunk, így majd meglátjuk. A legfontosabb dolog, hogy továbbjussunk, ha ehhez döntetlenre van szükségünk... Nem tudom, nem én vagyok az edző. Ha tovább kell jutnunk, s döntetlenre van szükségünk, nem fogjuk erőlteti, de elsősorban győzni akarunk." 

A 22 esztendős játékost végül megkérdezték a jövővel kapcsolatos céljairól is.

"Egy nap meg akarom nyerni az Aranylabdát, a Bajnokok Ligáját, a világbajnokságot... Mindent meg akarok nyerni."

forrás: juventuz.blog.hu