Recent comments

Friss Hírek

A mai program

19:00-tól két olasz érdekeltségű mérkőzést is játszanak ma este az Európa Ligában, 21:05-től pedig a Fiorentina döntheti el a továbbjutást.


A Fiorentina Sousa előző csapatának, a Baselnek stadionjában lép pályára a csoportelső ellen. A jó formában lévő firenzeiek egy borzasztó nehéz, de nem lehetetlen feladat előtt állnak: a győzelem kiharcolásával matematikailag is bebiztosítanák helyüket az egyenes kiesési szakaszban. 

Természetesen a minimális cél a döntetlen kiharcolása kell, hogy legyen, bár Rossiékat biztosan fűti a bosszúvágy a szeptemberi, otthon elszenvedett vereség miatt. A hazaiak edzője az olaszokon lévő nyomásról, míg Sousa régi emlékekről beszélt az interjújában; egy biztos, mindkét tréner a rendelkezésére álló legjobb tizenegyet kell, hogy a pályára küldje. Hazai oldalon több, főleg a középpályát érintő jelentős sérüléssel lehet számolni, míg a Liláknál nincs komoly sérülés; visszakerült a csapatba Borja Valero is. Mario Suarez, akinek eladásáról már pletykál az olasz média, nem játszik ma este.

Bár egyelőre csoportelső, nem lesz könnyű dolga a Lazionak a Dnipro házigazdájaként. Az ukránok még elcsíphetik a továbbjutást, ehhez viszont pont, pontok kellenek Rómában. Pioli csapata messze sincs kirobbanó formában, bár a nemrég tartott krízistalálkozó talán lendít majd valamit a játékosok önbizalmán. Nem valószínű, hogy játszhat a csapat egyik csillaga, Felipe Anderson, hiszen nyaki fájdalmakkal küszködik.

Tét nélküli mérkőzést játszik Sarri együttese az egyébként továbbjutási álmokat dédelgető, jó formában játszó Club Brugge ellen 21:05-től; a Napoli első helye már nincs veszélyben, így a déliek kulcsjátékosokat pihentethetnek az Inter elleni rangadó előtt. A találkozó hangulatát bizonyára beárnyékolja majd a terrorkészültség miatti helyzet; a Belgiumot érintő biztonsági intézkedések miatt a mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák majd. Nem utazott el a csapattal Gonzalo Higuain, Pepe Reina, Raul Albiol, Dries Mertens és Manolo Gabbiadini sem, Sarri szerint a támadóalakzatot, a középcsatár szerepkörének folyamatos váltogatásával, a Jose Callejon – Omar El Kaddouri – Lorenzo Insigne hármas alkotja majd.

A Basel-Fiorentina mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti majd élőben.

forrás: azzurri.co.hu