Recent comments

Friss Hírek

Nyernünk kell

Az Atalanta elleni meccs sajtótájékoztatóján még mindig téma volt a Barcelona elleni súlyos vereség és Rudi Garcia úgy érzi, a Roma nem volt olyan rossz, mint amit az eredmény mutat.

 
"Én mindig beszélek a csapatommal. Mindannyian tudjuk, hogy nagy most a csalódottság, mert ennél jobban is játszhattunk volna, de most minden energiánkat a mai meccsre kell összpontosítani, ahol szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk megfelelően reagálni a keddi eseményekre. Semmi mást nem kell tenni."- kezdte Garcia.

"Nyernünk kell, mielőtt elkezdünk a többi eredménnyel foglalkozni és meg kell ragadnunk az adandó lehetőséget, hogy mérgesek vagyunk és bizonyítani akarunk. Mellesleg szeretnénk folytatni a jó bajnoki sorozatunkat."

A Roma 31 gólt kapott 18 mérkőzésen ebben a szezonban és a BL-ben egyenesen a legrosszabb mutatóval rendelkezik.

"Én inkább az egész csapatról beszélek, mint egy kimondott területről. Tudunk ennél jobbak lenni és ezt már bizonyítottuk. Amikor minden játékos motivált és segíteni akar a társának, na olyankor gondolkodhatunk azon, hogy nem kapunk gólt. Ne feledjék, én azzal is elégedett vagyok, ha 3:2-re nyerünk, hiszen nem lehet a legjobb gólszerzési mutatónk a Serie A-ban, ha nem vállalunk némi kockázatot. Nekünk inkább a kiegyensúlyozottságunkon kellene és kell javítanunk."

"A futballban az első gól mindig fontos, mert az meghatározza a meccs további képét. Szerintem ez a csapat van olyan állapotban, hogy megfordítsa az eredményt és végül nyerjen."

Több kérdés nem is érkezett az Atalanta elleni meccsel kapcsolatban, sokkal inkább még mindig a Barcelona elleni volt a téma.

"A meccs után is elmondtam, hogy a világ jelenlegi legjobbja ellen játszottunk, nincs értelme visszamenni az időben és azzal a meccsel foglalkozni."

"Nagyon sok szurkoló elkísért bennünket és ők éppen olyan csalódottak voltak, mint mi, de én előre nézek és vasárnap a szurkolókkal a hátunk mögött még erősebbek leszünk."

"Jelenleg minden kiírásban érdekeltek vagyunk még és már ötödszörre, vagy hatodszorra mondom el, hogy szeretném, ha a Curva Sud újra tele lenne. Most jön az Atalanta, majd a Torino elleni meccs és aztán a BL mérkőzés. Nyilvánvaló, hogy a csapat mélyponton volt a Barca meccs után, de nagy küzdők vagyunk és vissza fogunk térni a helyes útra."

"Ha visszatekintek az eddigi szezonra, akkor a BATE elleni első félidőn kívül nem volt olyan meccsünk, amit teljesen elrontottunk. Még a Barcelona ellen is volt kis esélyünk az elején. Persze igaz, hogy akár még további 3 gólt kaphattunk volna, de csak azért, mert a Barca jelenleg a legjobb formájában van."

"Nem lennénk ott a Serie A elején és nem múlna 90 percen a BL továbbjutásunk, ha annyira rosszul szerepeltünk volna eddig. Nem találnak a Barcelona ellen még egy olyan meccset, ahol a csapat képtelen lett volna fordítani. Nyilvánvaló, hogy következetesebb teljesítmény kell, de az teljesen rossz kinyilatkoztatás, hogy már akkor kikaptunk Barcelonában, mielőtt pályára léptünk volna."

"Egyedül arra kellett figyelnünk, hogy a BATE elleni meccs előtt ne sérüljön meg senki és ne legyenek eltiltott játékosok. Igazából egy dologban lehettünk volna jobbak, sokkal agrasszívebbeknek kellett volna lennünk, de az azt jelentette volna, hogy több sárgát kaptunk volna és akár egy piros is becsúszott volna."

"Daniele De Rossi 100%-os állapotban van, teljesen felépült, de a Barca ellen nem akartam megkockáztatni a játékát. A csapat jól edzett a héten és remek válaszokat kaptam a fizikai tesztekre." 


forrás: asroma.hu