Recent comments

Friss Hírek

A tökéletes lehetőség Mancini számára

Bár az Inter taktikája úgy tűnik, bevált, és Mancini maga is elismerte, neki tökéletesen megfelelne, ha minden meccsét 1-0-ra nyerné a Nerazzurri, a mesternek ma talán kissé másképp kell hozzáállnia az aktuális bajnokihoz.


Többen is megszólaltak már mostanában a milánói gárdát illetően, és valljuk be, a megjegyzések többsége inkább negatív volt. 

Fabio Capello például egyenesen sértőnek találta, hogy a mai Inter és az ő akkori Milanja között párhuzamot vontak. A kritikák nagy részét természetesen a kevés lőtt gól képezi – sokaknak szúr szemet az állandó egy gólos győzelem, akik a lendületes, bátrabb futball hívei.

Bár az Inter vezeti a tabellát, egy áldozata már biztosan van a csapat felfogásának: Mauro Icardi, aki összesen 3 alkalommal tudott gólt szerezni a szezonban, pedig tőle nem igazán ezt szokta meg a nagyérdemű. A játékos, különösen mivel fiatal, egyre frusztráltabb lesz a góltalanság miatt, és annak ellenére, hogy Mancini nekiadta a karszalagot, néhány nyilatkozata alapján a tavaly még frontembernek számító argentin egyáltalán nem elégedett csapata stílusával.

Mivel ma este néhány alapember a védelemben Dél-Amerikából tér vissza nyilvánvalóan fáradtan, Mancininek lehetősége lesz arra, hogy kavarja kicsit a kártyáit. A mester korábban már bebizonyította, nem fél kicsit változtatni a felálláson, taktikán, ha szükség van rá – a Frosinone elleni meccs előtti sajtótájékoztatón beismerte, bár csapata szilárd, több gólt kell szerezni, és akkor valóban az élen maradhat a gárda akár a végéig is.

Talán nem lehet kérdés, begyűjti-e a mindennél fontosabb 3 pontot az Inter, többről lehet itt azonban szó, mint egy egyszerű győzelem megszerzése. 

A Frosinone 2:11-es gólaránnyal és egyetlen szerzett ponttal rendelkezik idegenben, az Inter számára így kétségkívül ez a lehető legjobb esély, hogy ezúttal ne az ellenfél hibájára várva próbáljon lecsapni a szokásos egy gólra, hanem egészen más, támadó, bátor futballal rukkoljon elő. 

Olyan futballal, ami kicsit elcsitítja a kérkedőket és megnyugtatja a feszélyezett Icardit, és ami tovább kovácsolja az argentin Joveticcsel alkotott csatárduóját. Mert az 1-0 talán most, ez ellen a Frosinone ellen, a legelvakultabb Inter-szurkolóknak is keserű ízt hagyna a szájában.

forrás: azzurri.co.hu