Recent comments

Friss Hírek

Juventus vs Manchester City: Előzetes

A Manchester City megtanulta a leckét és nem kíván ismét második helyen végezni, ehelyett szeretné megtartani első helyét, amelyre azonban a Juventus is pályázik. 



Az olasz bajnoknak elsősorban azonban a továbbjutást kellene bebiztosítania.

Azzal a tudattal lép pályára szerda este a Juventus, hogy egy jó eredmény esetén biztosan ott lesz a legrangosabb európai kupasorozat tavaszi szakaszában.

Nem Juvéhoz méltóan kezdte a csapat a 2015/16-os szezont, de végre elkezdtek érkezni a pozitív eredmények. A lehangoló szezonkezdést masszív formajavulás követte, a csapat az utolsó 10 mérkőzésén mindössze egyszer kapott ki, emellett 6 győzelem és 3 döntetlen a mérleg és a Serie A-ban sikerült három mérkőzést is zsinórban megnyerni. A legújabb sérülthullám ellenére, a Juve sokkal jobban teljesített az elmúlt hetekben, kemény küzdelemben győzte le a Torinot, az Empolit, a Milan ellen pedig magabiztos diadalt aratott – utóbbi főleg Paulo Dybalának volt köszönhető. Az argentin tehetség üde színfoltja eddig az Öreg Hölgy szezonjának.

Ha az alapoktól kezdünk el elemezni, láthatjuk, hogy a felállás még mindig komoly vitákat generál. Az alapfelállást a 4-3-3 jelenti, jobb oldalon Juan Cuadradoval, bal oldalon pedig Alvaro Morataval, aki azonban elég idegenül mozgott eddig ebben a szerepkörben. Hernanes gyenge formáját figyelembe véve a 4-3-1-2-es hadrend sem igazán tűnik jó megoldásnak, hiszen a brazilnak nincs alternatívája a trequartista poszton. Emiatt pedig a 3-5-2 lehet a befutó a szerdai mérkőzésen. A torinói Tuttosport szerint a Juventus együttese a 3-5-2-es vagy 4-3-3-as felállásban fog pályára lépni..

Gigi Buffon egészséges és kész kezdeni a kapuban, előtte az úgynevezett BBC kezdhet, azaz Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini. A széleken Stephan Lichtsteiner és Alex Sandro rohamozhat, utóbbi Patrice Evrát váltaná a kezdőben. Evrát a Milan elleni rangadó első félidejében bokaficam miatt le kellett cserélni, helyére pedig remekül szállt be a később gólpasszt is adó Alex Sandro. A sérülése miatt máig úgy festett, hogy Evra nem lehet ott a Manchester City elleni mérkőzésen, azonban ma délután már a csapattal edzett, ahogyan Martin Cáceres is, viszont csak az előbbi játékos került be végül az angolok elleni 20 fős keretbe. Az egymeccses eltiltását töltő Hernanes jobb combközelítő izomsérülést szedett össze a Milan elleni rangadón, amely miatt három hétig nem számíthat rá csapata. Sami Khedira helyére vélhetően Stefano Sturaro fog lépni, míg Alvaro Moratát újra a kezdőbe várják. A 3-5-2-es felállás esetén a csatársorban Paulo Dybala lesz a spanyol társa, a 4-3-3-as felállásban azonban a Morata-Mandzukic-Cuadrado támadóhármast várják.


Döcög a City gépezete az utóbbi hetekben, legutóbb hazai pályán szenvedtek 4-1-es vereséget a Liverpooltól, egy héttel előtte pedig az Aston Villa csapatával játszottak gólnélküli döntetlent. Sérülések is nehezítik az angolok dolgát, különösen a középpályán rossz a helyzet.

Sergio Aguero a Liverpool elleni fiaskó után reméli, Torinóban jobb eredményt sikerül elérnie csapatával: „Nem lehet megmondani, milyen intenzitással futballozz. Mindig igyekszem a maximumot nyújtani. Nem is tudnék máshogy futballozni. Néha előfordulnak balszerencsés dolgok, de csak akkor nyered el méltó jutalmadat, ha mindent megtettél érte” – mondta az argentin támadó.

„Nagyon fontos volt a továbbjutás és a hazai kudarccal való kezdés után mindenképpen jó eredménynek mondanám a tényt, miszerint két játéknappal a vége előtt sikerült bebiztosítanunk a továbbjutást. De a munka itt még nem ér véget. Csoportelsőként kell bejutnunk a kieséses szakaszban, amely nagy könnyebbséget jelentene. Megérdemelnénk ezt a fajta segítséget, hiszen a legutóbbi két idényben, amikor továbbjutottunk, mindig a Barcelonát kaptuk ellenfélként, amely ugye nem kiscsapat! Fontos, hogy javítsunk a teljesítményünkön és győzelemre kell játszanunk. A döntetlen is jó eredmény, de nem ezért utazunk a Juventus otthonába” – mondta ezt már a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini.

Már egy döntetlen elég lenne a Juve számára a továbbjutáshoz és a Citynek is az első hely megtartásához. Azonban nem valószínű, hogy döntetlenre játszanak majd az együttesek. A City mindenképpen szeretne javítani a hazai 4-1-es kudarcot követően, míg a Juve szeretné folytatni jelenlegi remek szériáját.


Várható kezdőcsapatok:

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Sandro; Morata, Dybala.

Manchester City (4-3-3): Hart; Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov; Fernando, Fernandinho, Toure; De Bruyne, Sterling, Aguero.

 Tv: M4 Sport

forrás: juventushungary.hu