Recent comments

Friss Hírek

Sorozatban negyedik sikerére hajt a Milan

A Milan célja ma este az lesz, hogy folytassa győzelmi sorozatát, amire mindent összevetve megvan az esélyük a lombardiai területi rangadón, de az idén igencsak masszív Atalanta bármikor képes lehet meglepetést okozni.




A Rossoneri viszont a jelek szerint végre elkapta a fonalat, hiszen utolsó 3 meccsén hibátlan maradt Mihajlovic legénysége, márpedig hármas győzelmi sorozatra a Milan utoljára 2014 márciusában volt képes ezt megelőzően. 

A három meccsben a győzelmeken kívül még egy közös pont akadt: a 16 éves kapus, Gianluigi Donnarumma szerepeltetése, aki kiváló teljesítményével sokak szemében máris kezdi háttérbe szorítani Diego Lópezt.

“Donnarumma a Milan egyik ékszere, és mindenkinek, aki ír róla valamit, tisztelnie kell őt, és bíznia kell benne. Bebizonyította, hogy kiváló karaktere van. Mindazoktól, akik kritizálják, csak annyit kérdeznék: ők mit is csináltak 16 éves korukban? Sajnálom a srácot, mert korán rászakadt mindez a teher, de vállat kell vonnia a kritikákra, és ugyanígy kell folytatnia tovább.” – vette védelmébe frissen felavatott ifjoncát a Milan vezetőedzője, Sinisa Mihajlovic is.

Mindenesetre a 16 éves kapus szereplése a jelek szerint egy kis nyugalmat hozott a Milan korábban megtépázott hátsó alakzatába, miközben a szerb edző továbbra is a 4-3-3-ra váltás és saját játékstílusának átadásának nehézségeivel küzd – egyre nagyobb sikerrel. A Diavolo játéka látványosan gyorsabbá vált, különösen a középpályás játék minőségében fedezhető fel máris jelentős javulás.

Mégis, ma este szinte biztosan nem lesz könnyű dolga a Milannak az Atalanta ellen, amely az elmúlt 3 szezonban kétszer is le tudta győzni idegenben mai ellenfelét, idén pedig a szezon egyik meglepetéscsapataként 11 forduló után 17 ponttal a 8. helyen állnak.

Edoardo Reja kinevezése óta egy fáradhatatlan, rengeteget dolgozó csapatot formált az Atalantából, amely elsősorban hazai pályán képes megvillantani az erejét – jól mutatja ezt az a tény is, hogy a bergamóiak otthonuktól távol még csak az Empolit verték meg idén, utolsó 3 idegenbeli találkozójukon pedig pontot sem szereztek.

Reja ennek ellenére biztos benne, hogy csapata nem játszik majd alárendelt szerepet Milánóban:

“Még mindig a Bologna elleni 3-0-s vereség jár a fejemben, és remélem, hogy ez soha nem történik meg újra [a Bologna a második félidőben nyerte meg a meccset 3-0-ra]. A Milan ellen megyünk tovább az úton, bár egy nagyon kemény összecsapás áll előttünk. A hét során láttam, hogy a játékosaim jó formában vannak, megfelelő hozzáállást láttam rajtuk, és a vágyat, hogy újra pályára léphessenek. Mindenünk megvan, ami ahhoz kell, hogy elmenjünk a San Siróba, és ott igazi csatát vívjunk. Nagy intenzitással és koncentrációval kell dolgoznunk, mert a Milan mostanra már elkapta a fonalat, de ha a megfelelő mentalitással játszunk, nagyon boldoggá tehetjük a szurkolóinkat.”

Várható kezdők:
MILAN (4-3-3): Donnarumma – De Sciglio, Mexes, Romagnoli, Antonelli – Kucka, Montolivo, De Jong – Cerci, Bacca, Honda.

ATALANTA (4-3-3): Sportiello – Masiello, Stendardo, Paletta, Bellini – Carmona, De Roon, Curtic – Moralez, Pinilla, Gomez.

forrás: azzurri.co.hu