Recent comments

Friss Hírek

Zuhogó eső, potyogtak a 11-esek a Bologna–Román

Három tizenegyest és 2–2-es döntetlent hozott a Bologna–Roma összecsapás a bajnokság 13. fordulójának nyitó mérkőzésén. 

 
A Bologna Roberto Donadonival a kispadon harmadik bajnoki meccsén is veretlen maradt.

Zuhogó esőben fogadta a Bologna a Romát, a pálya több részén is állt a víz, ennek ellenére megrendezték az összecsapást. A körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak gyorsabban, Anthony Mounier be is talált a kapuba a 10. percben, a találkozót rengeteg vitatott ítélettel vezető Gianluca Rocchi viszont nem adta meg a gólt, feltehetőleg les miatt – s ez esetben hibásan.

Ha egy masina beindul… – a 14. percben már valóban 1–0-t mutatott az eredményjelző. A vendégek képtelen voltak felszabadítani egy szöglet után, a labda háromszor is lepattant egy Roma-játékosról, és végül találkozott Adam Masina lábával, aki hét méterről Wojciech Szczesny alatt a kapuba küldte. 1–0

Óriási harc dúlt a pályán, a 38. percben mindegyik fél Rocchit szidta, a hazaiak szerint a kapujából kifutó Antonio Mirante kapus nem ért kézzel a labdához (a lassításokból úgy tűnt, igen), a vendégek pedig azt vitatták, ha büntetés, akkor miért nem piros lap, miért sárga. Mirante maradt a pályán, és rögvest bravúrral kitolta a bal alsó elől Miralem Pjanic szabadrúgásból elengedett labdáját.

Fordulás után jött a tizenegyesek félideje, három gólt is hozott a második játékrész, mindegyiket büntetőből. Az 52. percben, Mounier kezezése után Pjanic egyenlített, majd a bosnyáknak volt még egy helyzete, és Alessandro Florenzinek is volt egy megiramodása. A 72. percben Edin Dzeko állt a tizenegyespontra letett labda mögé, miután Luca Rossettini akasztotta Juan Iturbét, és a másik bosnyák sem hibázott. 1–2

A Bolognának viszont sikerült újítania, Vaszilisz Toroszidisz buktatta Emanuele Giaccherinit, és Rocchi újra a büntetőpontra mutatott, Mattia Destro pedig szintén magabiztos volt az ítélet-végrehajtásnál. 
Bologna–Roma 2–2.

Bologna–Roma 2–2 (Masina 14., Destro 87. – 11-esből, ill. Pjanic 52. – 11-esből, Dzeko 72. – 11-esből)

forrás: NSO