Recent comments

Friss Hírek

Botlott, de így is nagyot mentett a Fiorentina, a Lazio mem bírt a Palermóval

A Serie A 13. fordulója előtt listavezető Fiorentina hazai pályán botlott a kiesés elől menekülő Empoli ellen, és a sorozatban három vereséget szenvedő Lazio sem tudott három pontot szerezni az esélytelenebb Palermo ellen a bajnokság vasárnapi játéknapján. 


A Paulo Sousa irányításával remek és eredményes futballt játszó Fiorentinát egyenesen sokkolta az Empoli az első félidőben. A vendégek sokkal kevesebbet birtokolták a labdát, de többet lőttek kapura és két gólt is szereztek.

A második játékrészre összekapta magát a Fiorentina, amely Nikola Kalinic vezetésével öt perc leforgása alatt egyenlíteni tudott. A „violák” ezt követően óriási nyomás alatt tartották az Empoli védelmét, de újabb gólt már nem sikerült az ellenfél kapujába préselni. A megszerzett egy ponttal a Fiorentina elveszítette vezető helyét a tabellán, sőt, az esti eseményektől függően akár a harmadik pozícióba is visszacsúszhat. 

Fiorentina–Empoli 2–2 (Kalinic 56., 61. ill., Livaja 18., Büchel 27.)


A hullámvölgybe kerülő Lazio szintén győzelmi reményekkel fogadta a Palermót, ám Edoardo Goldaniga első félidei góljára csak egyszer sikerült válaszolnia, Antonio Candreva volt eredményes büntetőből a 70. percben. 

Lazio–Palermo 1–1 (Candreva – 11-esből 70., ill. Goldaniga 21.)

A Torino hat nyeretlen mérkőzés után tudott győzni a hazai pályán rendkívül masszív Atalanta otthonában, a Chievo pedig egy hétmeccses nyeretlenségi széria végére tett pontot a Hellas Verona mellett biztos kiesőnek tűnő Carpi idegenbeli felülmúlásával. 

Atalanta–Torino 0–1 (Bovo 52.) 

Carpi–Chievo 1–2 (Gamberini – öngól 61., ill., Inglese 8., Meggiorini 14.)


Drámai véget ért a Genoa és a Sassuolo találkozója. A hazaiak az 51. perctől vezettek, a Sassuolo a 94. percben egyenlített, a Genoa azonban Leonardo Pavoletti révén a 95. percben képes volt mégis megnyerni a két kiállítást is hozó összecsapást. 

Genoa–Sassuolo 2–1 (Rincon 51., Pavoletti 95., ill Acerbi 94.)

Az Udinese vékonyan, de megérdemelten verte meg a Sampdoriát, a vendégeknek egyetlen, kaput eltaláló lövésük sem volt a kilencven perc alatt.

Udinese–Sampdoria 1–0 (Agyemang-Badu 34.)

forrás: NSO