Recent comments

Friss Hírek

Vissza akarjuk szerezni az első helyet

Miközben a 12. forduló szombati programja sem vette még kezdetét, az olasz futballközvélemény figyelme már szinte egyöntetűen a holnapi Derby della Capitale, tehát a Roma-Lazio felé fordult.


A találkozó kapcsán máris rengeteg nyilatkozat, esélylatolgatás és véleményformálás tűnt fel a nemzetközi sajtóban, ezúttal Rudi Garcia, a Roma vezetőedzőjének szavaival kezdjük meg a hangolódást.

“Az előző szezonban az utolsó előtti fordulóban találkoztunk velük, így teljesen más volt a szituáció. De most is nyerni akarunk, mert mi leszünk hazai pályán, és mert szeretnénk tovább javulni a tabellán. Meg akarjuk nyerni a derbit, és vissza akarjuk szerezni az első helyet. A három pont holnap – most ez minden, ami számít.”

“Sajnálom, hogy egyik csapat sem lesz 100%-os fizikálisan az európai elkötelezettségek miatt, ugyanakkor ez legalább egyik fél számára sem jelenthet előnyt. A Laziónak fontos játékosai vannak, mi pedig sokat tanulmányoztuk őket, hogy kitapasztaljuk, hogyan szerezhetjük majd meg a 3 pontot. Látványos mérkőzésre számítok.”

“Azt akarom, hogy a Roma 100, vagy akár 200%-ot nyújtson minden fronton. Ha a Roma Roma-módon fog játszani, megszerezhetjük a győzelmet.

A derby azonban ezúttal sajnos nem lesz teljes: az ultrák távolmaradásukkal tüntetnek majd a lelátó “feldarabolása” ellen, így mind a Curva Sud, mind a Curva Nord üres lesz a rangadón.

forrás: azzurri.co.hu