Recent comments

Friss Hírek

Itt az ideje a bravúrnak

Ötödik meccsére készül a Bajnokok Ligája E csoportjában az AS Roma. 


A Farkasok papíron a legnehezebb csoportmeccsük előtt állnak, a továbbjutáshoz pedig nagyon fontos lenne egy bravúros eredményt összehozni.

Igaz, odahaza már sikerült meglepni a katalánokat, szeptember 16-án a Barca képtelen volt megszerezni mindhárom pontot a Stadio Olimpicóban. A sorozat címvédője akkor Luis Suárez góljával ugyan megszerezte a vezetést, de Alessandro Florenzi félpályás, Puskás-díjra jelölt csodagóljával kiegyenlített a Roma, amely végül hibátlan védekezéssel, rendkívül szervezett játékkal tartott otthon egy pontot.

A jó rajtot viszont borzasztó folytatás követte, a BATE elleni 3-2-es vereségnél talán már csak az volt demoralizálóbb, amikor a Farkasok, bár 0-2-ről 4-2-re fordítottak Leverkusenben, de végül mégis csak 1 pontot gyűjtöttek be. Ezek után már a hab lett volna a tortán, ha a németek elleni hazai meccset is elbukja 2-0-s előnyről a Roma – de szerencsére jött Pjanic 11-ese, és a Farkasok idei első BL-győzelmükkel máris felléptek a 2. helyre a csoport tabelláján.

Előnyük viszont mindössze egy pont a Leverkusennel szemben, a németek pedig ma a BATE vendégeként lépnek pályára (akik szintén csak 2 ponttal maradnak el a bordó-sárgáktól), így mindenképpen fontos lenne ma ponttal, pontokkal távozni a Nou Campból. Ellenkező esetben az utolsó körben a Barcának is szurkolni kell majd, amellett, hogy a Romának így is, úgy is meg kell vernie a BATE-t az utolsó körben – ha más nem, a presztízs mindenképpen megköveteli majd ezt.

Most viszont még a Barcelonára kell koncentrálni, márpedig a gránátvörös-kék mezes gárda borzasztóan elkapta a fonalat, mi sem mutatja ezt jobban, mint a Real Madrid szombati, idegenbeli megsemmisítése. A Barcelona Suárez két, valamint Neymar és Iniesta egy-egy góljával 4-0-ra nyert az idegenbeli El Clásicón, amivel 6 pontra növelte az előnyét a spanyol bajnokságban. Külön öröm a katalán szimpatizánsok számára, hogy a régebb óta sérült Messi bő fél órát játszva visszatért a csapatba a hétvégén.

A Roma ellenben nem tudott nyerni a hétvégén: a bolognai eső játékra szinte alkalmatlan körülményeket teremtett, Rocchi játékvezető viszont engedélyezte a meccs lejátszását, a Roma pedig végül egy 3 büntetővel tarkított meccsen játszott 2-2-es döntetlent. A csapat ezzel maradt a 4. helyen, és 3 pontra nőtt a hátránya az éllovas Interrel szemben.

Ma este a Romának a sérült Salah, Totti, Gervinho és Strootman nélkül kell hadba vonulnia, a spanyoloknál ellenben csak az első meccsen megsérült Rafinha, és az argentin Mascherano hiányoznak majd. Egybehangzó olasz lapértesülések szerint Rudi Garcia a 4-1-4-1-es hadrendet választja majd estére, a védelemben Maiconnal, a középpálya két szélén pedig Florenzivel és a korábbi csapata ellen játszó Iago Falquéval.

Bár a bombaformában lévő, utolsó 5 tétmeccsén még csak gólt sem kapó katalán alakulatot nem lesz egyszerű megfékezni, Rudi Garcia tanítványai két hónapja, hazai pályán már megmutatták, hogy képesek kiválóan teljesíteni, és felvenni a versenyt a világ jelenlegi legerősebb csapatával. A bravúrhoz ma este hideg fejre, tökéletes koncentrációra és hatalmas küzdeni tudásra lesz szükség, de mi bízunk benne, hogy minden összeáll majd a Nou Campban.


Várható kezdők:
BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba – Iniesta, Busquets, Rakitic – Messi, Suárez, Neymar.

ROMA (4-1-4-1): Szczesny – Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne – Keita – Florenzi, Pjanic, Nainggolan, Iago – Dzeko.

tv: M4 Sport 20.45 


forrás: azzurri.co.hu