Recent comments

Friss Hírek

Belgiumba látogatnak Conte fiai

Péntek este Brüsszelben játszik egymással az olasz és a belga válogatott. 


Bár a találkozó tét nélküli jellege miatt jó alkalom lenne a kísérletezgetésre, Conte kevés új arcot hívott be, az Eb-selejtezőkön megszokott arcok alkotják majd a nemzeti csapatot, elég erős névsor jött össze a mérkőzésre. Meglepetésre Lorenzo Insigne, a Napoli támadója nem, klubtársa, Manolo Gabbiadini viszont bekerült a csapatba. Új arc lesz az éppen Belgiumban légióskodó Okaka, aki az Anderlecht futballistájaként ontja a gólokat. Erős ellenfélnek ígérkeznek a belgák, Conte ezért is igyekezett veretes névsort összeállítani a találkozóra.

Antonio Conte nem felejt

Bő egy hónappal ezelőtt a súlyos, hosszan tartó sérülése után bombaformába került Insigne egy kisebb szóváltást követően távozott a nemzeti csapat edzőtáborából, Covercianóból a norvégok elleni mérkőzés előtt. A játékos jelezte, hogy a sokáig sérült térde ismét érzékennyé vált, és szeretné azt pihentetni. A szövetségi kapitány nem tartotta indokoltnak a kérést, és nem értett egyet a labdarúgóval. A vitába beszállt a Napoli elnöke, Aurelio de Laurentiis is, aki a győztes norvég meccs után találkozott a kapitánnyal a játékos ügyében. Az történet folyománya az lett, hogy az edző a belgák elleni találkozóra nem hívta be Insignét – talán büntetésből. Hogy milyen hosszú lesz a száműzetése, az a jövőben kiderül…

Gabbiadini itt van, ahogy  a belgiumi légiós is, Pirlo pedig nyaral.

A déli csapatból ennek ellenére is lesz meghívott, hiszen az utóbbi időben húzóemberré vált Manolo Gabbiadini lehetőséget kapott. A szélsőként és irányítóként is bevethető focista hetek óta nagy formában van, időszerű volt a meghívása. A Sassuolo fiataljának, Domenico Berardinak viszont nem postáztak meghívót, pedig a kiválóan szereplő Sassuolo és az olasz U21-es válogatott vezéralakja. 

Vele kapcsolatban mindenki vágja a centit, kérdés, hogy Conténak van-e terve vele?

Stefano “Stefanone” Okaka újra a keretben, az Anderlecht légiósa nyolc gólt szerzett eddig (7-et a bajnokságban, egyet az EL-ben). Remek formában van, és mint ismeretes, nemrégen még a Sampdoria együttesét erősítette a center. Utoljára két éve szerepelt a válogatottban Stefano, aki akkor épp Genovában szerzett gólt Albáni ellen. A védelembe is visszatért egy jelenlegi Samp játékos, a sérülése után jól teljesítő De Silvestri. Giaccherini is újra lehetőséget kap a Bolognából, és Marchisio is visszatér középre.

Andrea Pirlo nemrég búcsúzott csapatával, a New York City FC-vel az MLS rájátszásában, ezért számára véget ért az idény, ő extra pihenőt kapott Contétól. Verratti és Bertolacci megsérült, különösen az utóbbi hiánya fájó, hiszen az utóbbi időben remek formába lendült a Milanban. Verratti alapember, de Marchisio visszatérésével így is erős lesz a középső csapatrész. Quagliarella és Giovinco ezúttal kimaradtak a kapitány döntése alapján.
A válogatott hivatalos mezszponzora, a Puma bemutatta az új azúrkék mezt, amit a válogatott péntek este visel majd a találkozón.
Keret
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Daniele Padelli (Torino), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain).

Védők: Francesco Acerbi (Sassuolo), Luca Antonelli (Milan), Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (Milan), Lorenzo De Silvestri (Sampdoria).

Középpályások: Giacomo Bonaventura (Milan), Antonio Candreva (Lazio), Alessio Cerci (Milan), Stephan El Shaarawy (Monaco), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Milan), Marco Parolo (Lazio), Roberto Soriano (Sampdoria).

Csatárok: Manolo Gabbiadini (Napoli), Citadin Martins Eder (Sampdoria), Stefano Okaka (Anderlecht), Graziano Pellé (Southampton), Simone Zaza (Juventus).

forrás: azzurri.co.hu