Recent comments

Friss Hírek

Nehéz , de nem lehetetlen feladat

Rudi Garcia, az AS Roma vezetőedzője elmondta, hogy bár csapata nagyon csalódott a Bolognában elért döntetlen miatt, most csak a katalánok elleni Bajnokok Ligája mérkőzéssel foglalkoznak szombat óta. 


A pont(ok) szerzése szerinte nehéz, de nem lehetetlen küldetés. Ennek jegyében utazott Barcelonába a Giallorossi.

“- Tudjuk, hogy a gránátvörösek egy döntetlennel is biztos továbbjutók. De ezzel ők biztosan nem lennének elégedettek. Ezért is nehéz döntetlenre játszani. Győznünk kellene, de erre eddig nagyon kevés csapat volt képes a Camp Nouban. Csak egy győzelemmel érezhetnénk magunkat biztonságban…”

A csapatkapitány Daniele De Rossi szerint hibátlanul kell védekezni. Ez a legfontosabb szempont. ” -El kell kerülnünk, hogy gólt kapjunk. Pokolian nehéz lesz, Láttam a Barca meccsét a Real ellen. Nagyszerű csapat, amely otthonában szinte verhetetlen. Fontos mérkőzés lesz! “
Rudi Garcia eddig elégedett csapatával.

“-Bár nagyon csalódottak voltunk a Bologna elleni pontvesztés miatt, de a játékosaim hamar túl léptek lelkileg a meccsen. Mindenki ezer idegszálával a katalánokra koncentrált. Azzal mindenki tisztában van, hogy hazai pályán fölényben lesznek és többet támadnak majd. Nekünk az adódó lehetőségeinket könyörtelenül ki kell majd használni. Az összeset, Így lehet esélyünk. Támadásban fantasztikus a Barcelona, ez biztos. De nekünk fel kell törni a védelmüket, gólt kell szereznünk! Hogy legyőzhetetlen lenne a spanyol gárda? Nagyon erős, de nem verhetetlen. A futball azért szép játék, mert néha a kevésbé esélyes együttes is nyerhet. Nekünk sok kockázatot kell majd vállalnunk, de ez mellett nem hibázhatunk hátul. Önbizalommal telve kell fellépnünk a Camp Nouban és akkor eredményesek lehetünk. “

Hetek óta a gilarossi egyik legjobbja, vezére Miralem Pjanic. Korábban arról is lehetett hallani, hogy kinézte magának a katalán csapat. Ő nem foglakozik a híresztelésekkel.

“-Bár a Barca a csoport legerősebb  csapata, mi nem foglalkozunk ezzel. Otthon nagyon erősek, ritkán kapitulálnak, De ha lesz lehetőségünk, be kell bizonyítani, hogy képesek vagyunk őket legyőzni. A Jövőmmel kapcsolatban röppentek fel híresztelések. Hallottam a katalánok érdeklődéséről, de ennyi. Ez most nem fontos, nem ide tartozik. Csak a saját csapatomra koncentrálok. Idén szeretnék nyerni valamit a Romával. A futballban bármi előfordulhat, az is, hogy ma sikeresek leszünk Spanyolországban. A Bologna ellen Salah és Gervinho hiányzása miatt sokkal közelebb játszottam csapattársamhoz , Dzekóhoz. Ez egyáltalán nem volt szokatlan számomra, hiszen jól ismerjük egymást. Ma azon leszünk, hogy megtaláljuk az ellenfél gyenge pontjait. Fe kell bosszantanunk ezt az erős és egységes együttest. Jó játékkal szeretném segíteni a csapatomat. Akár nyerhetünk csak hinni kell benne!”

A fentiekből kiderül, hogy a bordó mezesek nem feltartott kézzel mennek Barcelonába. És miért is tennék. Rudi Garcia együttese képes lehet a nagy feladatok megvalósítására. Akár egy győzelemre is a Camp Nouban?

forrás: azzurri.co.hu