Recent comments

Friss Hírek

Nyerhető meccs volt

A mérkőzés előtt nagyon fogadkoztak az azzurri játékosai, hogy szeretnék szép játékkal és győzelemmel búcsúztatni az évet Románia legjobbjai ellen. 


Mint ismeretes volt, a két együttes legutóbbi két találkozása is döntetlennek végződött, pluszban a románok hosszú veretlenségi sorozata is nehéz mérkőzést ígért a nemzeti csapatnak. Ennek megfelelően Conte erős kezdővel ugrott neki a mérkőzésnek, amelyet Bolognában rendeztek meg tegnap este.

A fordulatos meccset megnyerni nem sikerült, hiszen Románia egyenlített a végjátékban, 2-2 arányú döntetlennel zártak a felek.

A lefújás utáni első nyilatkozatában arról beszélt, hogy sokat javult csapata a Belgium elleni vereség után, de még bőven látott hibákat, főként a védekezésben.

“-Egyértelmű, hogy csalódottak vagyunk. Nem érdemeltünk vereséget, mert játékban sokkal jobbak voltunk, de  a románok kihasználták két hibánkat. Pozitívum  a játékosaim hozzáállása és teljesítménye, de az megengedhetetlen, hogy a vége előtt két perccel gólt kaptunk. A korai bekapott góltól idegesek voltunk a mérkőzés elején, majd fokozatosan vettük át az irányítást. amikor meg volt a vezetés, akkor túlságosan megnyugodtunk. ezt használta ki az ellenfél a végjátékban.”

Ez volt a válogatott utolsó mérkőzése az évben, szünet következik.

“- Remélem, hogy a jövőben elkerülnek bennünket a sérülések, és a következő meccsen is a legjobbakból válogathatok majd. A keret egy része most is bizonyította, hogy megérdemelten van itt, de a kapu mindenki előtt nyitva áll, azoknak is akik most nem kaptak lehetőséget!”

El Shaarawy edzőjéhez hasonlóan csalódott volt.

 “- Mi abszolút irányítottuk a mérkőzést, mi domináltunk, de a győztes gólt már nem tudtuk megszerezni. Jól játszottunk, de nem tudtunk nyerni-így alakult. Bár nagyon koncentráltam a mérkőzésre, de azért be kell vallanom nagyon megdöbbentettek a párizsi események, és nagyon szomorú vagyok emiatt. “

A nemzeti csapat védője Chiellini 82. alkalommal lépett a pályára az azúrkék mezben. Ezzel bekerült a tíz legtöbb alkalommal válogatott labdarúgó közé az azzurri történelme során.

” -Nagyon boldog vagyok, ez fontos mérföldkő az életemben. Büszke vagyok , hogy viselhetem ezt a csodálatos mezt.  az Európa Bajnokság már egyre közeledik, ezért is szerettünk volna minél többet kihozni ebből a két barátságos meccsből. Bár nyerni nem sikerült, nem mindig a végeredmény a legfontosabb dolog. A lényeg az, hogy az EB-ig folyamatosan javuljunk, hiszen majd a tornán kell maximumon teljesíteni. Akkor majd eldől, mennyit is érünk. Már bagyon várom a következő összetartást a csapattal!”

forrás: azzurri.co.hu