Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Barátok közt, de ellenfélként

A Milan vasárnap délután a Genoa ellen lép pályára a Serie A 14. fordulójában.


A Genoa remekel eddig a bajnokságban, hiszen 13 forduló után a 4. helyen áll 23 ponttal. 

A mérleg 6 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség illetve 19 rúgott és 12 kapott gól. A genovaiak nagyon jó formában vannak, hiszen az előző 8 bajnoki mérkőzésüket veretlenül hozták le. (Többek között a Chievót, a Juventust és az Udinesét is legyőzték.)

A csapat házi góllövőlistáját Alessandro Matri vezeti 11 mérkőzésen 6 lőtt góllal, majd Mauricio Pinilla következik 3 góllal. Luca Antonelli 2 gólos.

A Genoa 6 bajnoki mérkőzést játszott hazai pályán, a mutató 2 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Idegenben még veretlenek: a 4 győzelem mellett 3 döntetlent szereztek.

A Milan a 6. helyen áll a tabellán 21 ponttal, a mérleg 13 meccsen 5 győzelem, 6 döntetlen és 2 vereség. 

A rúgott gólok száma 23, a kapott góloké 17. A piros-feketék az előző 5 bajnoki mérkőzésükből egyet elveszítettek (Milan-Palermo 0-2), egyet megnyertek (Milan-Udinese 2-0) és háromszor döntetlen született (Milan-Inter 1-1, Sampdoria-Milan 2-2, Cagliari-Milan 1-1).

A lombard csapat legeredményesebb játékosa Jeremy Ménez 7 góllal, majd Keisuke Honda következik 6 találattal. Jack Bonaventura, Nigel De Jong és Sulley Muntari 2 gólnál jár.

A Milan 7 bajnokit játszott a San Siróban, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Idegenben 6 meccsen 2 győzelem és 4 döntetlen a mutató.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét. A keretben nem szerepel sérülés miatt Ignazio Abate, Alex, Mattia De Sciglio és Sulley Muntari neve, míg Michelangelo Albertazzi és Hachim Mastour kimaradt. Michael Essien eltiltott.

  A MILAN KERETE:
 
Kapusok: Christian ABBIATI, Michael AGAZZI, Diego LÓPEZ;

Védők: Pablo ARMERO, Daniele BONERA, Philippe MEXÉS, Adil RAMI, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA;

Középpályások: Nigel DE JONG, Riccardo MONTOLIVO, Andrea POLI, Riccardo SAPONARA, Marco VAN GINKEL, Giacomo BONAVENTURA;

Támadók: Stephan EL SHAARAWY, Keisuke HONDA, Jeremy MÉNEZ, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, Fernando TORRES.

A két klub 134 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 59 Milan és 32 Genoa siker, míg 43 alkalommal döntetlen lett az eredmény. Ezeken a meccseken a Milan 207 gólt szerzett és 147 gólt kapott.

Érdekesség, hogy a Genoa hazai pályán legutóbb 2010 májusában tudta legyőzni a Milant, akkor Sculli góljával 1-0-ra.



A vasárnapi Genoa-Milan mérkőzést Paolo Tagliavento vezeti. 

A 42 esztendős játékvezető 2004 májusában debütált az olasz élvonalban és azóta 163 meccset vezetett. A Genoának 19 meccsen tevékenykedett, a mérleg 7 győzelem, 6 döntetlen és 6 vereség. Tagliavento 20 meccset vezetett a Milannak: 8 győzelem, 8 döntetlen és 4 vereség a mutató.

A várható kezdőcsapatok:

GENOA: Perin – Roncaglia, De Maio, Marchese – Edenilson, Bertolacci, Sturaro, Antonelli – Perotti, Matri, Iago.

MILAN: Diego López – Bonera, Rami, Mexés, Armero – Van Ginkel, De Jong, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy.

forrás: acmilan.hu