Recent comments

Friss Hírek

A Milan tíz emberrel is a Juve kezére játszott Rómában

Az AS Roma hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Milan ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, ezzel ismét három pontnyira nőtt a különbség az éllovas Juventus és az üldöző rómiak között.


A Honda bombájával kezdődő első félidőben kiegyensúlyozott küzdelem zajlott a pályán, de többnyire a Roma akarata érvényesült, a különbség azonban inkább volt mennyiségi, mint minőségi.

A hazai csapat a legközelebb Nigel De Jong kezezésénél járt a gólhoz, de Nicola Rizzoli játékvezető nem vette észre a holland szándékos mozdulatát és nem ítélt büntetőt.

A Roma nyolc szögletből, számos pontrúgásból és beadásból próbált veszélyeztetni, a levegőben bizonytalan Milan állta a sarat védekezésben, vagy Diego Lopez hárított.

A vendégek két távoli lövéssel jelentettek veszélyt a kapura: Poli ajándékba kapott egy labdát a gólvonaltól távol merészkedő De Sanctistól, de nem találta el az üres kaput a felezővonal közeléből. A játékrész hajrájában a 250. Serie A-s mérkőzésén pályára lépő Mexés jó negyven méterről szánta el magát, és lőtte ki majdnem a jobb felső sarkot.

A második félidőben felpörgött a Milan, távoli lövésekkel próbálta hibára kényszeríteni a kissé bizonytalan De Sanctist. A Roma tudatosan húzódott vissza, ezáltal több üres terület nyílt Gervinho és Florenzi előtt.

A játékrész derekán egyre keményebb lett a mérkőzés, sűrűsödtek a sárga lapok, míg Pablo Armerot egy kezezés miatt (második sárga lappal) kiállította a játékvezető, így az utolsó 20 percre emberhátrányba került a Milan.

Rudi García, a Roma mestere cserékkel próbálta emelni csapata támadóerejét, de a Roma a második félidőben már messze nem tudta legjobbját nyújtani. A vége maradt gól nélküli döntetlen egy felejthető mérkőzésen, aminek talán az éllovas Juventus örülhet a leginkább.

Érdekesség, hogy a Milan 2011 májusa után először maradt sorozatban két idegenbeli bajnokin rúgott gól nélkül, a Roma pedig a szezonban első hazai bajnoki mérkőzésén maradt szerzett találat nélkül.


AS Roma–AC Milan 0–0  


A kora esti mérkőzésen hiába vezetett sokáig a Sassuolo, a 94. percben egyenlített a vendég Cesena, így a hazaiak – a múlt heti, Roma elleni találkozóhoz hasonlóan – ismét a ráadásban veszítettek pontot.

Sassuolo–Cesena (Zaza 76. – 11-esből, ill. Zé Eduardo 94.) 

forrás: NSO