Recent comments

Friss Hírek

Könnyedén nyert Cagliariban és az élen karácsonyozik a Juve

Már csütörtökön megkezdődött a Serie A 16. fordulója: a címvédő és listavezető Juventus mestere, Massimiliano Allegri korábbi csapatához, a Cagliarihoz látogatott, és nagyon meg sem kellett izzadnia a három pontért.



A jövő hét hétfői, dohai, azaz Katarban rendezendő olasz Szuperkupa-döntő miatt lépett pályára már pénteken a Serie A-ban a Juventus és Napoli. 

A hét elején a címvédő az Olasz Játékosszövetség (AIC) díjátadóján győzelmet aratott már a déliek fölött, hiszen Andrea Pirlo lett az év játékosa, a „zebrák" volt mestere, Antonio Conte az év edzője – 2014 álomcsapatában (Buffon – Darmian, Barzagli, Benatia, K. Asamoah – Pogba, Pirlo, Vidal – Immobile, Higuaín, Tévez) pedig többségbe kerültek a juvések.

No de ez a bajnokság, ahol inkább az AS Roma a nagy ellenfél, ám a fővárosiak hiába szorítottak a bűnrossz formában lévő szárdoknak, a szemfüles Carlos Tévez már a harmadik percben betalált (0–1), nem sokra rá Arturo Vidal pedig a 16-os elől tekert sebészi pontossággal a bal sarokba (0–2), azaz hamar eldőlt a három pont sorsa. Annál is inkább, mert a hazaiak pár közepesen veszélyes középtávoli Albin Ekdal-lövésen kívül semmilyen veszélyt nem jelentettek Gianluigi Buffon kapujára, majd a szünet után – Pirlo zseniális passzát követően – Fernando Llorente minden fontos kérdést megválaszolt (0–3).

Visszább vett a Juve, így szépíteni tudtak a hazaiak Luca Rossettini révén (1–3), de tovább még úgy sem jutottak Zdenek Zeman tanítványai, hogy a hajrában bizony nagyon látszott, hogy a vendégek gondolatban már Dohában járnak. 

Őrzi tehát egypontos előnyét, és így az élen karácsonyozik a Juventus (ez igen jó ómen a bajnoki címet tekintve) – a Cagliari pedig továbbra sem győzött odahaza ebben az idényben, összességében nyolc bajnoki óta nyeretlen (az ilyen sorozatok pedig igen rossz előjelnek számítanak a kiesés elleni harcban).

Cagliari–Juventus 1–3 (Rossettini 65.,, ill. Tévez 3., Vidal 15., F. Llorente 51.)

forrás: NSO