Recent comments

Friss Hírek

Nyert a Roma, az Udinesén Di Natale gólja sem segített a Verona ellen

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a tizenegyest hibázó Roma idegenben 1–0-ra megverte a 29. perctől emberhátrányban játszó Genoát, ezzel egy pontra megközelítette a Sampdoria ellen botló listavezető Juventust.


A Genoa kilenc fordulón át maradt veretlen a Serie A-ban, ezalatt legyőzte a Juventust és a Milant is, de a Roma ellen már nem tudta folytatni kiváló sorozatát Gian Piero Gasperini együttese.

A fővárosiak nem voltak könnyű helyzetben, a Sassuolo elleni botlást és a Manchester City elleni, BL-kiesést jelentő vereséget követően érkeztek az olasz bajnokság egyik legjobb formában futballozó együtteséhez.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet és kevés említésre méltó eseményt hozott, egészen a 30. percig. Ekkor Nainggolan került ziccerbe, de az olasz válogatott Perin a kapujából kirobbanva elhúzta a belga lábát – így ő piros lapot, a Roma pedig büntetőt kapott.

A tizenegyest Adem Ljajics vállalta el, de pocsékul rúgta, a csereként a kapuba állított, a Serie A-ban ezen a mérkőzésen debütáló Eugenio Lamanna kifogta a büntetőt. Ez volt a genovai cserekapus első labdaérintése az olasz élvonalban.

Ami nem ment tizenegyesből, összejött akcióból a Romának. Lajajics műesését nem fújta le a játékvezető, a labda a jobb oldalon Maiconhoz került. A brazil félmagasan adott középre, a tizenhatos vonalán álló Radja Nainggolan pedig egy szenzációs mozdulattal, kapásból vágta a kapu bal alsó sarkába a labdát. 0–1.

A félidő végén a Genoa egy szem csatára, Alessandro Matri került nagy helyzetbe, de nem tudott túljárni De Sanctis eszén a korábbi Juve- és Milan-támadó.

A második félidőt már a szünetben lecserélt Matri, illetve a kispadoktól elzavart Gasperini mester nélkül volt kénytelen megkezdeni a Genoa.

A labda a Románál volt jóval többet, a Genoa küzdött, de keveset mutatott emberhátrányban. Érezni lehetett, hogy egy újabb római gól végleg eldöntené a három pont sorsát.

A védekezését viszont jól megoldotta a hazai gárda, 30%-os labdabirtoklás mellett is. Az utolsó 15 percre nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, miközben a Roma kontrákból veszélyeztetett, de a kapu előtt rendre hibázott.

A hosszabbítás pillanataiban a Genoa majdnem megnyitotta a hidegzuhanyt, egy szöglet után Pinilla fejelt közelről a hálóba, de les miatt érvénytelenítették a találatot. Maradt a 0–1, ezzel szeptember vége óta a Roma a Genoa első legyőzője a Serie A-ban. 


A „farkasok” egy rendkívül kemény ellenfél otthonában zárkóztak a Genoa városi riválisa, a Sampdoria ellen botló Juventusra a tabella élén.

 Genoa–Roma 0–1 (Nainggolan 40.)


Az Udinesén Antonio Di Natale gólja sem segített a Verona ellen, a sereghajtó Parma nem bírt a Cagliarival.

Udinese-Hellas Verona 12 ( Di Natale 31. ) (Toni 45.,) Christodoulopoulos (46.)

Parma-Cagliari 0–0

forrás: NSO