Recent comments

Friss Hírek

INTER: Számokkal hangolnak a Lazio elleni rangadóra

Szerencsétlen helyzetben van az Inter-Lazio találkozó: számos fordulóban csont nélkül a forduló rangadójának számítana ez az összecsapás, ezúttal viszont a másik Róma-Milánó meccs elhomályosítja. 


Ennek ellenére hatalmas meccsre készülnek Milánóban, amire a Nerazzurri is elkezdett hangolni.

A kék-feketék hivatalos honlapjukon egy statisztika-csokorral kedveskedtek elsősorban saját szurkolóiknak, melyekben a csapatok formáját és a közös múltat érintő infókból csemegézhetünk.

200 perces Nerazzurri-gólcsend

Az Inter pontosan 200 perce nem kapott gólt tétmeccsen, egész pontosan azóta, hogy Thereau bevette a kapujukat az Udinese elleni találkozó 70. percében, december 7-én. Azt követően az Inter a meccsből hátralévő 20 percen túl a Quarabag (0-0) és a Chievo ellen (2-0) is megőrizte kapuját a góltól.


Gólok a padról

Az Inter holtversenyben vezeti a Serie A vonatkozó tabelláját a Genoával, a Hellas Veronával és a Chievóval a cserejátékosok által szerzett gólok tekintetében. A milánóiak részéről Guarin (kétszer), valamint Osvaldo és Hernanes is eredményes tudott már lenni a padról beszállva.


Icardi, a fontos gólok mestere

Mauro Icardi egészen pazar szezont fut, góljai ráadásul kivételesen fontosak is: a fiatal argentin egymaga szedett össze 10-et az Inter 20 bajnoki pontjából a szezon során, amivel a mezőny négy legmeghatározóbb játékosa közé tartozik Higuain, Gabbiadini és Matri mellett. Icardi kulcsfontosságú gólokat lőtt a Sassuolo (7-0), a Cesena és a Sampdoria (egyaránt 1-0), valamint a Milan és a Hellas Verona (2-2) ellen.


Inter – Lazio: 6,5 éve nem született döntetlen

Az utolsó alkalom, amikor az Inter és a Lazio nem bírt egymással egy tétmeccsen, 2008. április 16-án volt, amikor az Olasz Kupában 0-0-ra végeztek a San Siroban. Azóta 14 összecsapásból 8-at az Inter, 6-ot pedig a Lazio nyert meg.


2014: milánói Fair play vs. római vörös köd

Ha a 2014-es naptári évben kiosztott lapokat vesszük figyelembe, a két gárda a tabella két ellentétes végén található. Az Inter a mezőny legkevesebb lapot begyűjtő csapata (58, holtversenyben a Juventusszal), míg a Lazio utolsó helyen áll e téren, hiszen játékosait nem kevesebb, mint 10 alkalommal állították ki.


Mancini – Pioli: 1-0

Mindössze egyszer mérte eddig össze erejét a két edző, akkor Mancini jött ki jobban a találkozóból: a 2006/2007-es szezonban Mancini Intere 2-1-re legyőzte Pioli Parmáját.


Mancini hazai pályán veretlen a Lazio ellen

Ez lesz a 15. alkalom, amikor Roberto Mancini az edzőként farkasszemet néz egykori csapatával, a Lazióval. Az eddigi 14 találkozón kiváló mérleggel bír, 6 győzelem és 6 döntetlen mellett mindössze 2-szer kapott ki (két 0-3 a Fiorentina padján). Edzőként még soha nem szenvedett vereséget a Lazio ellen hazai pályán: 6 mérkőzésen 4-2-0 a mérlege a Biancoselesti ellenében.


Pioli vs. Inter: 3-4

Stefano Pioli abban a reményben érkezik ma a Meazzába, hogy sikerül kiegyenlíteni edzői mérlegét az Inter ellen: az eddigi 8 találkozójából 3-at nyert meg, és egy döntetlen mellett 4-et elveszített.


forrás: azzurri.co.hu