Recent comments

Friss Hírek

AIC: Conte kapta az év edzőjének járó díjat

Az olaszországi futballjátékosok szakszervezete által rendezett Gran Gala del Calcio díjkiosztó esten Antonio Conte kapta az év edzőjének járó díjat, beszédében pedig köszönetet mondott a Juventusnak, a szövetségi kapitányi munkára pedig fejlődési lehetőségként tekint.


„Csodálatos utat jártam be a Juventusszal, ami lehetővé tette számomra, hogy a válogatott szövetségi kapitánya lehessek.” - mondta Antonio Conte, miután megelőzte a második helyezett Rudi Garciát és a Fiorentinát irányító Vincenzo Montellát.


„Mindent a játékosaimnak és a klubnak köszönhetek. Hogy milyen jelenleg a kapcsolatom a Juventusszal? Normális. Megpróbáljuk meglátogatni a csapatot az új évben, míg ezen a héten a Parma, Cesena és Sassuolo együttesét figyeljük.


Az olasz szövetségi kapitányi titulus lehetőséget ad a fejlődésre. Azt szeretném, ha sikerülne meghonosítani egy fajta együttműködéses viszonyt a klubok trénereivel. A múltban úgy éreztem, hogy ez ügyben valami hiányzott, most pedig szeretném áthidalni ezeket a réseket.


Mivel csupán pár hónapja még a másik oldalt képviseltem, tisztában vagyok azzal, mi az edzők célja, a mi célunk pedig az, hogy a húsz Serie A klub ne legyen annyira elszigetelve a válogatottól. Erre van szüksége az olasz futballnak és az olasz válogatottnak, hogy mindenki elégedettebb lehessen.


Antonio Contét ezt követően arról kérdezték, mi a véleménye a Juventus következő Bajnokok Ligája ellenfeléről, a Ciro Immobile által is fémjelzett Borussia Dortmundról.


„Véleményem szerint jó ellenfelet kapott a Juventus, és nagyszerű futballt láthatunk majd. Mindkét csapat a szervezettségre helyezi a hangsúlyt, és érdekes összecsapásra számítok. Olaszként természetesen azt remélem, hogy a Juventus a találkozó favoritja.

forrás: juventuz.blog.hu