Recent comments

Friss Hírek

ROMA: Elkerülhetetlen volt a műtét

3 hónapon belül újra fejjel is labdához érhet Leandro Castan, akinek fejéből december elején sebészet útján távolították el az előzőleg talált cavernomát.

 
"Már újra normális életet él, minden rendben halad. A lábadozása még 4-6 hétig eltarthat."- nyilatkozta Giulio Maria professzor.

"Kiegyensúlyozottan és koordináltan tud mozogni. Nem szédül már, nincsenek problémái. Lassal újra elkezdhet sportolni, de nagyon lassan, most egyelőre csak a szobabiciklit és a taposógépet használhatja. Ha minden jól megy, akkor három hónapon belül már fejelhet is majd."

"A következő évre teljesen rendbe fog jönni, jobb lesz, mint valaha. Mondtam neki, hogy lassan haladjon, szóval futhat, de anélkül, hogy nagyon megerőltetné magát. Néhány hónapig szüksége lesz pár speciális, különálló edzésre, bár a koordinációja és egyensúlya teljesen ép, ezért sokkal könnyebben fog újra formába lendülni. Emellett Castan igazi harcos maradt!"

A professzor hozzátette, a műtétre mindenképpen szükség volt annak érdekében, hogy megmentsék a játékos karrierjét.

"Ez igaz, az egyensúlya a műtét nélkül veszélybe került volna. Az ilyen cavernomák első tipikus jelei a szédülések és úgy lehetetlen futballozni, ha tengeribetegnek érzed magad. A cavernomát eltávolítottuk, így most már mindenki megnyugodhat, ő is és a szurkolók is." 


forrás: asroma.hu