Recent comments

Friss Hírek

LAZIO: Mauri újra szárnyal

A Lazio  34 éves támadó középpályása és egyben az együttes csapatkapitánya.


A rutinos játékos sokáig a római gárda és az olasz válogatott erőssége volt. 

De aztán kiderült, hogy ő sem feddhetetlen. Karrierje csúcsán 2011-ben az olasz hatóságok letartóztatták , mert tudomása volt két bundameccs lebonyolításáról az olasz bajnokságban és nem tett eleget jelentési kötelezettségének. Vezér a pályán és az életben világoskékben, aki egyszer még meg is sérült gólörömében.

A Monzában születtet középpályás első egyesülete a Brugherio volt, majd a Meda színeiben eltöltött három évet a Serie C-ben és a D-ben is. 2001-ben a Modena játékosa lett, és eltöltött két jó szezont a gárdában, amelynek színeiben 64 meccsen 9 gólt szerzett. Ekkor még sokkal visszavontabban szerepelt a középpályásként a csapatban, ennek ellenére sok gólt szerzett. A sikeres évek után továbbállt Stefano, következett kölcsönben a Brescia, majd az Udinese együttese. Az itt mutatott teljesítményének köszönhetően mutatkozhatott be az olasz felnőtt válogatottban Finnország ellen 2004-ben, amelyet még 10 fellépés követett a későbbiekben. Bár az is igaz, hogy némileg furcsa, de két év múlva távozott a Friuliból, hiszen elvesztette a a biztos helyét a kezdőcsapatban.

Ekkor ért jelenlegi állomáshelyére Rómába az SS Lazio csapatához. Ahol hamar megvetette a lábát az együttesben. Egykori edzője Delio Rossi csinált belőle végleg trequartistát, vagyis támadó-irányító középpályást. Kiválóan vette magára a vezér szerepét és ő lett a csapat kapitánya is.  Ebben az időszakban kezdtek egy gyülekezni a sötét felhők feje fölé. Hiszen kiderült, hogy 2011-ben tudomása  volt két bundamérkőzés lebonyolításáról a Calcioscomesse-ként becézett sportfogadási botrányban. Bár örökre nem, de  kilenc hónapra eltiltották az aktív játéktól. De nem adta fel és a kényszerpihenő után újra a sasok kapitányaként tért vissza a Derby Della Capitálén a Napoli elleni 1-1 arányú döntetlennel végződő mérkőzésen. Üröm az örömben, hogy a mérkőzés elején olyan hevesen ünnepelte csapattársa gólját, hogy a gólörömben megsérült és kidőlt egy rövidebb időre-újra! hamar felépült és újra visszakerült  az olasz válogatottba a klubcsapatában nyújtott játékának köszönhetően. A szövetségi kapitány Prandelli neki adta a karmesteri pálcát. két mérkőzés erejéig.

A tavalyi évben ismét megsérült, kilenc hónapot hagyott ki , ami pályafutása végét is jelenthette volna, de ő megmakacsolta magát. Hosszú felépülési folyamat után ez év februárjában z AS Roma elleni városi rangadón tért vissza a biancoceleste világoskék mezében.  A kapitány sokadszorra visszatért a fedélzetre. Májusban a klub vezetősége érdemei elismeréseképpen egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

Két olasz kupát, egyiket 2013-ban az ősi ellenség AS Roma ellen nyert a klubbal, és egy olasz szuperkupát is. Napjainkban pedig egyre feljebb tör a sasokkal. A Bajnokok Ligáját jelentő helyek egyikéért hajt csapatával az örökifjú Mauri.

Jelentjük, jól halad! Ma két gólt szerzett a az elnyűhetetlen capo az Atalanta ellen 3-0-ra megnyert bajnokin. Különösen  a második gól volt mestermunka: amikor is a 16-oson kívülről tekert ballal a hosszúba. Még mindig ő a helytartó az Olimpicóban!

forrás: azzurri.co.hu